Intervinguts als ports de València i Barcelona 1.200 quilos de cocaïna de Colòmbia i l'Equador

La investigació ha permés la completa desarticulació d'una organització criminal internacional de narcos i la detenció dels seus set integrants

Droga intervinguda
Droga intervinguda / CNP

Agents de la Policia Nacional han intervingut més de 1.200 quilos de cocaïna ocults en tres contenidors marítims procedents de Sud-amèrica, localitzats en els ports de Barcelona i València.

Es tracta d'una operació conjunta amb funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, la Direcció d'Antinarcòtics de la Policia Nacional de Colòmbia, el Homeland Security Investigations americà i les autoritats de l'Equador.

La investigació ha permés la completa desarticulació d'una organització criminal internacional presumptament dedicada al tràfic de cocaïna i la detenció dels seus set integrants, segons ha informat la Policia en un comunicat.

En el primer enviament, que ha arribat al port de Barcelona des del port de Cartagena (Colòmbia), la droga es trobava en un contenidor que transportava sacs de cola per a ceràmica. Tan sols un mes després es va produir un segon enviament, aquesta vegada al port de València procedent de Guayaquil (Equador), amb la substància estupefaent amagada en la base d'un contenidor de bananes.

Com a resultat dels registres practicats, s'han intervingut més de 80.000 euros en efectiu, tres vehicles i nou telèfons mòbils, alguns d'ells amb les comunicacions encriptades. La investigació es va iniciar al començament de l'any gràcies als canals de cooperació internacional en la lluita contra el narcotràfic.

Després de diverses gestions policials, els agents van identificar una xarxa empresarial suposadament creada per l'organització per a la recepció dels carregaments de cocaïna a Espanya, que centrava la seua activitat sobre l'empresa principal, amb seu a València.

També et pot interessar

stats