Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Investigadores de la Universitat Catòlica de València desenvolupen un pintallavis antimicrobià

Qui utilitze aquest producte "evitarà infectar-se i propagar infeccions a altres persones, de la mateixa manera que podrà compartir-lo amb familiars o amics amb total seguretat"

Investigadores de la Universitat Catòlica de València / UCV

Investigadores del Laboratori de Bioenginyeria i Biomaterials de la Universitat Catòlica de València (UCV) han creat un pintallavis antimicrobià que "protegeix contra virus, bacteris i fongs". D'aquesta manera, qui utilitze aquest producte "evitarà infectar-se i propagar infeccions a altres persones, de la mateixa manera que podrà compartir-lo amb familiars o amics amb total seguretat", subratllen des de la institució acadèmica.

Aquest nou desenvolupament del grup d'investigació liderat pel professor Ángel Serrano ha sigut elaborat amb extracte de nabiu amb una base de crema per a llapis labial que conté manteca de karité, vitamina E, provitamina B5, oli de babaçú i d'alvocat.

A més, aquest pintallavis de color roig intens és ràpid en la desactivació completa de virus, tant amb embolcall com sense embolcall, ja que necessita tan sols un minut de contacte per a aconseguir-ho. Els bacteris resistents a múltiples fàrmacs, micobacteris model de la tuberculosi i fongs es van inactivar durant les cinc hores posteriors a estar en contacte amb el pintallavis, exposen responsables del projecte.

Tecnologies sanitàries revolucionàries

El grup d'investigadors liderat per Serrano és el responsable, per exemple, d'haver desenvolupat els primers filtres capaços d'inactivar el SARS-CoV-2 i altres virus amb embolcall com la grip en menys d'un minut, tecnologia sanitària revolucionària que va permetre la creació de les mascaretes FFP COVID MASK, fabricades i distribuïdes per l'empresa valenciana Visormed.

Aquesta tecnologia va suposar "un pas avant" en la protecció contra la pandèmia, ja que les mascaretes convencionals "no tenen capacitat antimicrobiana, i només impedeixen que el virus arribe a les vies respiratòries", segons recorda el mateix Serrano.

Les FFP COVID MASK no solament serveixen per a combatre la transmissió de la covid 19, o d'un virus com la grip, també són útils com a protecció contra els bacteris multiresistents, que no poden ser destruïdes amb antibiòtics i constitueixen un gran risc per a la salut mundial ara i en el futur.

També et pot interessar