Investiguen dos assassinats a Andalusia com a possibles casos de violència masclista

Un home ha estrangulat la dona a Màlaga i un altre ha matat la parella i la sogra a Granada

Un agent de la Guàrdia Civil, d'esquena, al costat d'un vehicle oficial
Un agent de la Guàrdia Civil, d'esquena, al costat d'un vehicle oficial / Arxiu
29 de juny 2024 - 10:59

Un home de 34 anys ha matat al voltant de les sis de la matinada de dissabte a Zafarraya (Granada) la seua parella, una jove de vint anys, i la mare d'ella, de 49. La Guàrdia Civil investiga el doble crim com un possible cas de violència masclista. 

Després de matar les dues dones a tirs amb una escopeta al domicili on elles residien, l'home ha usat la mateixa arma per a suïcidar-se ja a sa casa, segons ha informat la Guàrdia Civil. 

Segons ha declarat el subdelegat del govern espanyol a Granada, José Antonio Montilla, la jove no estava en el sistema de protecció a víctimes de violència de gènere (VioGén) ni hi constaven denúncies prèvies per maltractament. Montilla ha afegit que, tot i que serà la delegació del govern contra la violència de gènere qui ho confirme, tot apunta que el doble crim respondria a un cas de violència masclista.

De moment, la Guàrdia Civil fa les diligències oportunes, especialment proves de balística, per a vincular les tres morts.

Un altre assassinat ocorregut poques hores abans a Andalusia també s'investiga com a possible crim masclista. Es tracta de l'estrangulament d’una dona de 76 anys en mans de l'home a Fuengirola (Màlaga). El presumpte assassí s’hauria intentat suïcidar ingerint pastilles, però ha sobreviscut i la Guàrdia Civil l'ha detingut. El cadàver de la víctima el van localitzar anit al domicili on residia el matrimoni.

La ministra d'Igualtat adverteix del perill del negacionisme sobre la violència masclista

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha advertit este dissabte que el negacionisme de la violència masclista "és molt perillós" i ha assegurat que "cal condemnar-lo cada dia" perquè la violència de gènere és "estructural", "la societat espanyola la sofreix des de fa molts anys" i dificulta que s'avance cap a la igualtat amb "més agilitat".

"Estem molt preocupades", ha assegurat a preguntes de la premsa sobre els dos crims masclistes de Zafarraya (Granada) i Fuengirola (Màlaga), abans de participar en una reunió amb col·lectius LGTBI de Castella i Lleó que s'ha celebrat a la seu de la Delegació del Govern de Castella i Lleó, a Valladolid.

Redondo ha recordat que el 4 de juliol s'ha convocat un comité especial per a valorar estos casos.

També et pot interessar

stats