Investiguen si el detingut per l’incendi del Saler està implicat en altres focs anteriors

El presumpte autor ja ha passat a disposició del jutjat número 11 de la ciutat de València

Carlos Domínguez, capità del Seprona de la comandància de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'octubre 2023 - 12:59 Actualitzat: 26 d'octubre 2023 - 14:53

La Guàrdia Civil investiga si el presumpte autor, ja detingut, de l'incendi a la Devesa del Saler del passat cap de setmana, a l'Albufera de València, està vinculat a incendis anteriors en el mateix paratge, ja que des de l'estiu s'han registrat nou focs en aquest entorn natural. L'arrestat ha passat a última hora del matí a disposició del jutjat número 11 de la ciutat de València. La Guàrdia Civil l'ha traslladat fins allà des de a la caserna de Patraix, a València, després de la detenció, aquest dimecres a la nit.

Algunes fonts, com Europa Press, apunten que els agents podrien estar investigant la vinculació del detingut amb un incendi en el mateix paratge el 2005, fet que no ha confirmat la Guàrdia Civil a À Punt. Sembla que aleshores, l’home ja va ser investigat, encara que va negar ser l’autor dels fets i es va defensar argumentant que no hi havia cap indici contra ell.

El detingut és un home que viu al Saler, de 59 anys i advocat de professió. Segons ha informat en declaracions Carlos Domínguez, capità del Seprona de la comandància de València, se'l relaciona amb els incendis d'aquest cap de setmana, però la investigació continua oberta per a aclarir si també està implicat en altres focs anteriors.

Domínguez també ha explicat que s’ha decretat el secret de les actuacions i ha destacat la col·laboració dels veïns i les veïnes de la zona, fonamental per a la investigació. A la zona de la Devesa del Saler s’ha registrat de mitjana un incendi cada deu dies durant els últims tres mesos.

L'home va ser detingut aquest dimecres, al voltant de les 21 hores, en sa casa, situada en una urbanització del Saler. Els agents es van presentar ¡a les set de la vesprada en el seu domicili, però no van poder accedir-hi fins a les nou, perquè no tenien orde judicial. 

També et pot interessar

stats