Investiguen com a possible cas de violència de gènere l'assassinat d'una dona a Villena

L'home s'hauria suïcidat després de cometre el crim. L'Ajuntament de Villena declara tres dies de dol i convoca un minut de silenci a les 18:00 d'este dissabte

La Guàrdia Civil investiga el crim com un possible cas de violència masclista / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de juliol 2024 - 15:42 Actualitzat: 06 de juliol 2024 - 13:05

La Guàrdia Civil està investigant com a possible cas de violència de gènere la localització este divendres dels cadàvers d'un matrimoni en un habitatge de Villena (Alt Vinalopó), segons ha informat la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere a través del seu compte d'X (abans, Twitter). Si es confirma que es tracta d'un assassinat masclista, esta seria la tercera víctima del 2024 a la Comunitat Valenciana —després de la dona assassinada al febrer a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) i la dona assassinada el juny a Benaguasil (Camp de Túria), juntament amb el fill menor d'edat— i la que faria vint a tot Espanya.

Els morts eren matrimoni i ha sigut el fill qui ha localitzat els dos cadàvers a la casa on vivien, en una partida rural de Villena, este divendres al migdia. Se'ls hauria trobat en una de les habitacions de la casa familiar. Cap a les 13:30 hores, la Guàrdia Civil ha rebut avís de l'112 i, en arribar al domicili, els agents de l'equip territorial de policia judicial de Villena han trobat el cos de l'home penjat i el de la dona estés en un llit.

Segons la mateixa Delegació del Govern, no hi hauria antecedents per violència de gènere en la parella ni la víctima figurava en el sistema VioGén però, malgrat això, la Guàrdia Civil investiga les causes de la mort com a presumpte assassinat per violència de gènere.

Esta mateixa setmana s'ha reunit el Comité de Crisi dels ministeris d'Igualtat i l'Interior, pel degoteig de casos d'assassinats el passat cap de setmana, quan mataren quatre dones i dos criatures menors d'edat. Este comité es convoca quan hi ha més de cinc casos de violència de gènere en un mes, i s'ha convocat en huit ocasions des que es creà, fa dos anys. El telèfon per a atendre les víctimes de violència masclista és el 016. No queda registrat en la factura, però s'ha d'esborrar de la llista de telefonades.

L'Ajuntament de Villena declara tres dies de dol

L'Ajuntament de Villena ha expressat el seu "rebuig enèrgic i absolut" a la violència de gènere i ha convocat un minut de silenci este dissabte a les 18:00 hores a la plaça de Santiago del municipi. L'alcalde, Fulgencio Cerdán, ha expressat la "més absoluta condemna contra tota violència de gènere" i ha enviat un missatge de suport i les condolences de la corporació municipal a la família i els amics de la víctima.

"La societat en conjunt hem de tancar files contra la violència masclista, que és una xacra social insuportable i una situació impròpia de societats modernes, com la nostra", ha dit l'alcalde de la ciutat, que ha sol·licitat a les administracions que tenen competències en la matèria "que posen totes les mesures necessàries i que siguen eficaces contra la violència contra les dones".

Cerdán ha decretat tres dies de dol oficial i ha ordenat que les banderes de l'Ajuntament onegen a mig pal en senyal de protesta contra este nou crim masclista i s'han suspés tots els actes organitzats per l'Ajuntament i tota la representació institucional de l'equip de govern municipal.

També et pot interessar

stats