Investiguen el cap de la Policia Local de Silla i quatre agents per omissió del deure de perseguir delictes

La peça s’ha extret d’una primera causa per tràfic de drogues i ha avançat gràcies a unes escoltes telefòniques acordades per la jutgessa

Comissaria de la Policia Local de Silla / À Punt NTC
Comissaria de la Policia Local de Silla / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de setembre 2024 - 11:49 Actualitzat: 17 de setembre 2024 - 18:08

El cap de la Policia Local de Silla (Horta Surd) i quatre agents municipals estan sent investigats per un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes després que una jutgessa va acordar fer escoltes telefòniques arran d’indicis dels fets. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), esta peça s’ha extret d’una primera causa oberta i en fase d’instrucció en el jutjat de primera instància i instrucció de Carlet. En esta, una dona i tres presumptes col·laboradors estan acusats d’un delicte contra la salut pública —tràfic de drogues.

Una vegada s’ha alçat el secret de sumari d’esta primera causa, que protegia la investigació, la jutgessa ha acordat extraure la peça que posa el focus en el cap de la Policia Local de Silla i diversos agents municipals, i l’ha remés al deganat dels jutjats de Carlet per tal que s'investigue la presumpta omissió de perseguir delictes. Es desconeix encara quin jutjat s’encarregarà de la peça, que haurà de decidir si incoa diligències prèvies, per quins delictes ho fa i si imputa els policies locals. 

En declaracions a À Punt Notícies, l’alcalde de Silla, Vicent Zaragozá, ha assegurat este dimarts que s’ha reunit amb el cap de la Policia Local, qui li ha assegurat que els fets dels quals se l’acusa no són certs. “Confie en ell, el cas encara no està judicialitzat i si ha d’anar a declarar, el que més ganes té a fer-ho és ell [...] És un dels policies més eficients que hi ha a la Comunitat Valenciana, fa molt bé la seua faena”, ha manifestat. 

També et pot interessar

stats