Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T3 (reemissió)

Irene Rodrigo: "No estem educades per a valorar-nos pel que som"

Rodrigo ha explicat en 'A la Ventura' quina va ser la seua experiència fins a aconseguir superar un trastorn de l’alimentació 

El programa 'A la Ventura' entrevista Irene Rodrigo / À Punt NTC

"Tenia 17 anys i havia modificat completament la meua conducta pel que respecta a l’alimentació i l’exercici físic. També havia canviat el que pensava de mi mateixa". Aquest va ser el punt de partida en què la divulgadora literària i col·laboradora d’À Punt Irene Rodrigo es va començar a adonar que patia un trastorn de l’alimentació. 

En el Dia Internacional contra els Trastorns de Conducta Alimentària (TCA), Rodrigo ha relatat en una entrevista en el programa A la Ventura com va ser gràcies al seu entorn que va fer el primer pas per superar aquesta malaltia. Una malaltia que la va portar a estar ingressada durant una temporada a l’hospital i per la qual va haver de sotmetre’s a cinc anys de teràpia psicològica "de manera constant". Tanmateix, apunta que el procés d’adaptació a la vida continua: "He hagut d’acostumar-me a la nova jo, a mi mateixa en la vida". 

La divulgadora alerta que sovint es dona més importància a les conseqüències físiques que desencadenen aquests trastorns i no a les psicològiques. "Ens quedem en l’espectacularitat d’un cos molt prim, però una persona amb un TCA no sempre està prima i això no vol dir que el trastorn siga menys agressiu", ha manifestat. 

"No estem educades per a estimar-nos pel que som"

Sobre el paper que tenen els mitjans de comunicació i les xarxes socials, Rodrigo ha matisat que són un altaveu de la societat, que insisteix a reproduir el missatge "T'has de canviar alguna cosa del cos". "No estem educades per a valorar-nos a nosaltres mateixes i estimar-nos pel que som", ha sentenciat. 

Encara que reconeix que en els últims anys el prototip de dona ha canviat, amb cossos "no tan normatius" en l’audiovisual, creu que no és del tot positiu: "Hauríem de combatre les modes, els cossos a què aspirar. Hem de deixar de fer veure que, si no s’aconsegueix un tipus de cos, no estàs ben vista". 

També et pot interessar