Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La ITV de Gandia serà la central operativa de la nova empresa pública Sitval

El conseller d'Economia, Rafa Climent, assegura que la gestió pública de la ITV serà "40.000 vegades millor" i que amb la reversió es deixa "arrere una etapa fosca i de corrupció"

El conseller Rafa Climent, aquest dissabte en el centre de la ITV de Gandia / Rafa Climent

L'estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de Gandia (Safor) serà la central operativa de la nova empresa pública Societat Valenciana d'ITV SA Sitval. Així ho ha anunciat aquest dissabte el conseller d'Economia, Rafa Climent, durant una visita a aquesta estació en què l'ha acompanyat el director general de Sitval, Josep Albert. L'objectiu ha sigut revisar el protocol de traspàs del servei de l'actual concessionària a la gestió directa.

Segons Climent, aquesta elecció permetrà a la de Gandia convertir-se en "el centre neuràlgic de comunicacions de la xarxa d'estacions d'ITV" valencianes, composta en l'actualitat per 25 centres i que s'ampliarà amb la creació de dotze més amb l'objectiu "que els ciutadans disposen d'una estació fixa o mòbil d'ITV a menys de 30 quilòmetres del seu lloc de residència". L'estació d'ITV compta amb un total de cinc línies d'inspecció per a tota mena de vehicles i té associades dues unitats mòbils: una per a vehicles lleugers i una altra per a ciclomotors i vehicles agrícoles.

En declaracions als mitjans, el conseller ha celebrat que la societat valenciana "recupera la gestió pública de les ITV" i, amb això, "deixem arrere una etapa fosca i plena de corrupció". "Ho farem 40.000 vegades millor del que s'estava fent", ha assegurat.

Així, el conseller i Albert han acompanyat al personal tècnic de l'Ivace que han acudit a la visita per a executar les actuacions pertinents per a donar compliment a la clàusula 29 del plec de clàusules administratives particulars.

Aquestes accions s'han dut a terme també aquest dissabte en els centres d'ITV d'Alcoi, Benidorm, Ondara, Ontinyent, Torrevella, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva, que romanen tancats durant la jornada, mentre que les estacions d'Oriola i Redovà han obert aquest dissabte amb normalitat. Dilluns que ve totes aquestes estacions estaran operatives i prestaran el servei per primera vegada en règim de gestió directa.

Aquest mateix procediment es repetirà dissabte que ve, 4 de març, en els centres d'ITV d'Alacant, Alzira, Castelló, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, València-Campanar, València-Vara de Quart i Vila-real, de les quals la data de finalització de la concessió és el 3 de març de 2023.

Segons ha recordat la Generalitat, des del passat 1 de gener de 2023, les tarifes d'ITV en la Comunitat Valenciana s'han reduït un 20% per la supressió de la prova de sonometria. Un "important objectiu que ens hem marcat i aconseguit i que està redundant directament en benefici de les persones usuàries del servei d'ITV", ha ressaltat el conseller.

La reversió després de 25 anys de gestió privada, però, no ha estat exempta de polèmica. L'associació de concessionàries d'ITV Aecova ha assegurat que la "falta de rigor" de la Generalitat està generant problemes d'organització a les empreses i incertesa entre la plantilla i, segons considera, impossibilitarà "l'adequada gestió directa del servei". En aquest sentit, la patronal de les ITV valencianes va assenyalar el passat dilluns que si l'empresa pública creada per a assumir la gestió d'aquestes estacions no pot funcionar serà "degut exclusivament a la seua falta de diligència", i va acusar l'administració de recórrer a "imposicions coercitives d'impossible compliment fora de la concessió".

Per a protestar contra la mesura, les ITV del barri de Campanar de València, de Massalfassar i Sant Antoni de Benaixeve realitzen parades des de les 10 del matí al migdia i des de les 17 a les 19 hores el dilluns, dimecres i divendres de la pròxima setmana. 

la Safor

També et pot interessar