Directes
Ara en la televisió
DEL TWIST AL CLIC
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

El Jardí de l’Albarda de Pedreguer impulsa el coneixement de les plantes comestibles

Un taller difon l’ús culinari de les plantes i herbes.

VÍDEO | El Jardí de l’Albarda de Pedreguer impulsa el coneixement de les plantes comestibles

Aquest dissabte s’ha dut a terme la primera edició del taller de plantes comestibles i etnobotànica al Jardí de l’Albarda, a Pedreguer, a la Marina Alta.

El taller s’ha realitzat de la mà de Maria Roselló, guia i intèrpret ambiental al Jardí de l’Albarda, i Ausiàs Jordà, monitor mediambiental en Ruralment.

En el taller els organitzadors han explicat que al Jardí de l’Albarda es troben més de cent plantes comestibles i que el costum de menjar-les es recupera a través de la cuina d’autor dels grans restaurants. D’aquesta manera, les plantes poden afegir-se no sols en coques i pastissos, sinó també en altres plats com ara cremes, ensalades, sofregits i, fins i tot, decoració dels plats.

Una vintena de participants del taller han pogut conéixer les propietats de plantes comestibles com ara: llengua d’ovella, bledes silvestres, roselles, flor d’ametler, pixarrada de gos, esparreguera, llengua de bou, encisamet o borratja.

Així, tal com s’ha explicat en el taller, “menjar herbes és un luxe”, ja que és necessari conéixer les plantes, collir-les, netejar-les i cuinar-les. És a dir, cuinar amb herbes requereix una dedicació de temps que no tot el món es para a invertir.

El Jardí de l’Albarda es troba dins de l'àmbit territorial del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals del Montgó. Va ser creat el 1990 i ens mostra la gran riquesa de la flora vinculada al clima mediterrani. A més, a l’Albarda hi ha més de 700 espècies autòctones.

la Marina Alta

També et pot interessar