Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL CAP DE SETMANA

Jornada a València sobre el canvi climàtic

València celebra una jornada per a conscienciar de la necessitat de fer front al canvi climàtic.

Voluntaris de l'organització de la jornada

Sabies que el transport urbà és el responsable del 40% de les emissions de CO a l'atmosfera? Amb preguntes com aquesta la Fundació Municipal Observatori del Canvi Climàtic alerta de la necessitat de cuidar el medi ambient. Ho fa en una jornada divulgativa i reivindicativa celebrada aquest diumenge a la plaça de l'Almoina de València. L'ajuntament s'avança, així, a la celebració del Dia Mundial del Clima, que es commemora el 26 de març amb parades informatives i activitats com ara tallers didàctics o una obra de teatre sobre el reciclatge.

L'objectiu, conscienciar grans i menuts sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. Segons els tècnics de l'Ajuntament de València, la falta d'aigua i l'augment de les temperatures són les principals amenaces del canvi climàtic a la ciutat de València. "El planeta ja no té l'equilibri que tenia abans, la pluja ja no estarà distribuïda durant tot l'any, sinó que s'acumularà en períodes de precipitacions intenses que provocaran inundacions, i d'altra banda, hi haurà sequeres llargues durant les quals la població no tindrà el suficient abastiment d'aigua", explica Josep Santacatalina, tècnic de la Regidoria d'Energies Renovables i Canvi Climàtic. Davant d'això, cal acostumar-se, diu Santacatalina, "a fer un ús més racional que permeta fer les mateixes coses amb menys aigua". En aquest sentit, l'objectiu és reduir el consum d'aigua dels 110 litres per persona i dia actuals als 75 litres, com recomana l'Organització Mundial de la Salut.

En la jornada també han estat presents les ONG WWF i Greenpeace. Lourdes Tejedor, representant de Greenpeace de la plataforma de Tanquem Cofrents, nega que les centrals nuclears siguen una solució per al canvi climàtic perquè assegura que "són grans productores de CO". Tejedor reivindica l'ús d'energies renovables i el tancament de la central nuclear de Cofrents. Denuncia que és "un autèntic perill perquè en menys de tres mesos ha tingut més de 10 parades no programades per diferents incidents". A més, assegura que un dels majors perills és que la central es refrigera amb aigua del riu Xúquer: "Del riu bevem tots els valencians i si hi haguera una fuita radioactiva tots els valencians ens voríem afectats", conclou Tejedor.

València

També et pot interessar