El jove acusat de matar a tirs un home a Xest declara als jutjats de Requena

Els investigadors encara no han trobat l'arma de foc, amb què presumptament va efectuar tres tirs que impactaren en l'esquena i l'abdomen de la víctima

El palau de justícia de Requena este dimecres
El Palau de Justícia de Requena este dimecres / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'octubre 2024 - 13:03 Actualitzat: 23 d'octubre 2024 - 14:44

La Guàrdia Civil ha traslladat este dimecres als jutjats de Requena el jove de 19 anys detingut per matar un home de 42 anys a Xest (Foia de Bunyol). L'acusat ha arribat a primera hora del matí, però no ha començat a declarar fins les 14 hores davant el jutjat d'instrucció 1. La Guàrdia Civil ha recuperat tres casquets de bala a l'escena del crim, l'edifici on residia el presumpte autor dels tirs. La víctima, amb antecedents policials, tenia dos impactes en l'esquena i un a l'abdomen.

El detingut, que primer va fugir de l'edifici i després es va entregar a la Policia Local, diu haver-se desfet de l'arma homicida en uns camps pròxims. El grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil encara no l'ha trobada. Al jove l'han acusat de tinença d'armes, malgrat que inicialment va assegurar que la pistola era de la víctima.

L'home va acostar a casa del presumpte homicida després que els dos discutiren la nit anterior en les festes de la localitat. L'entorn del jove assegura que l'home mort, d'origen colombià, presumia de ser o haver sigut un sicari i han traslladat la tesi d'una presumpta baralla, en el curs de la qual s'hauria disparat l'arma. Les primeres indagacions pericials, apunten però a tirs per l'esquena. 

Un testimoni compromet la versió del detingut

Un testimoni dels fets ha posat en dubte la versió de l'acusat en l'interrogatori al jutjat este dimarts. Ha dit que el detingut va disparar contra la víctima i no que l'arma es disparara en el curs d'una baralla, com va manifestar després d'entregar-se.

Al jove també se l'ha imputat per tràfic de drogues, després de descobrir quantitats menors d'haixix, èxtasi, marihuana i ketamina juntament amb balances de precisió en l'escorcoll a la casa on residia.

Este dimarts es va acollir al dret a no declarar i es va oposar a facilitar l'ADN durant l'interrogatori a la comandància de la Guàrdia Civil de València. 

També et pot interessar

stats