Joves d’Aldaia ensenyen la gent gran a utilitzar els assistents de veu a casa per a combatre la soledat

La Creu Roja ha dissenyat aquest programa que ajuda els més majors a crear rutines d'exercici i d'oci o generar recordatoris

Estudiants d'un institut d'Aldaia ensenyen la gent gran a usar els assistents de veu / À Punt NTC

La Creu Roja ha dissenyat un programa que busca combatre la soledat de la gent gran amb la col·laboració dels adolescents i de les noves tecnologies. Estudiants d'FP d'Informàtica ensenyen els més majors a utilitzar els assistents de veu a casa. Es tracta d’un grup de joves d'un institut d'Aldaia (Horta Sud) que ensenya als majors del municipi que viuen a soles, a través d’un assistent de veu, a crear rutines d'exercici i oci o generar recordatoris per tal de saber quan prendre el tractament mèdic. “Em posa música i unes altres vegades puc fer gimnàstica”, explica la veïna Rosa Asensio.

És un coneixement molt útil, capaç fins i tot d'acabar amb la soledat. A més, aconsegueix connectar gent adolescent amb gent major en una experiència única. “Li parle a l’aparell i ell em respon. Som una parella molt ben avinguda”, assegura el veí Juan Milar. 

Tot això forma part del programa pilot de la Creu Roja per a estudiar l'impacte que tenen els aparells de tecnologia de veu en la qualitat de vida de la gent gran. De moment, s'han repartit cent d'aquests assistents de veu. “Els joves els han fet seguiment amb telefonades per a veure com evolucionen”, afirma el director tècnic de l’ONG a Aldaia, Javier Ángel Bertomeu. 

L'experiència ha començat en aquesta localitat de l’Horta, però Creu Roja vol estendre-la per tota la Comunitat Valenciana. Una tecnologia que, per a alguns, ja s'ha convertit en una companya de vida.

També et pot interessar

stats