Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Juan Roig cau de la tercera a la quarta posició en la llista Forbes

Amancio Ortega, la seua filla Sandra i Rafael del Pino són les tres persones més riques d’Espanya

Llistat de les majors fortunes d'Espanya el 2021 segons 'Forbes' / 'Forbes'
02 de novembre 2021 - 13:32

El president i màxim accionista de Mercadona, Juan Roig, té la quarta fortuna més gran d’Espanya segons la llista elaborada per Forbes, valorada en 3.800 milions d’euros. Roig cau de la tercera posició, que ostentava el 2020, superat per una diferència de 100 milions pel president de Ferrovial, Rafael del Pino.

Un any més, la llista dels més milionaris espanyols l’encapçala Amancio Ortega, propietari del 60% d'Inditex, qui atresora una fortuna de 67.000 milions, 10.000 milions superior a la de 2020. El seu patrimoni equival al dels 52 milionaris següents de la classificació. 

De fet, aquesta setmana Ortega ha ampliat la seua fortuna, i aquest dimarts ha ingressat 646,8 milions d'euros per la segona i última retribució de l'exercici que abonarà la signatura gallega als seus accionistes, amb la qual cosa ha ingressat enguany un total de 1.293,6 milions d'euros.

Sandra Ortega, filla d’Amancio i accionista d’Inditex, és la primera dona del llistat amb una fortuna de 6.300 milions d'euros, un 12,5% més que l'any passat, que li permet repetir en segona posició. 

Qui escala una posició en detriment del valencià Juan Roig i es col·loca entre les tres majors fortunes nacionals és el president de Ferrovial, Rafael del Pino, amb 3.800 milions. En el cinqué lloc hi ha el president d'Abanca, Juan Carlos Escotet, que acumula una fortuna de 2.700 milions d'euros.

Les fortunes valencianes de la llista Forbes

A més del president de Mercadona, Juan Roig, hi tres fortunes valencianes més entre les 100 persones més adinerades del país. 

Amb 2.300 milions d’euros, Hortensia Herrero, accionista de Mercadona i esposa de Juan Roig baixa per una diferència mínima de la setena a la huitena posició del rànquing, i se situa la tercera en el pòdium de les dones més riques d’Espanya.

El propietari del grup ceràmic Pamesa, accionista de Mercadona i germà de Juan Roig, Fernando Roig , revalida la posició 15 del llistat amb una fortuna valorada en 1.400 milions d’euros.

Baixen fins a la posició número 54, on es troba José Ignacio Comenge, accionista de Coca-Cola Europacific Partners i d’altres empreses vinícoles i agroalimentàries. Comenge baixa una posició i atresora una fortuna de 550 milions d’euros. 

La pandèmia ja va deixar fora de l’exclusiu llistat de 2020 Adolfo Utor, president i accionista majoritari de Baleària, qui es va colar en la 88a posició el 2019 i que no ha tornat a col·locar-se entre les 100 primeres. 

Un altra fortuna valenciana que queda fora del llistat d’enguany és la d'Asunción Manzanet Costa, accionista de Porcelanosa, que el 2020 ostentava la posició 91. 

 

Madrid: la regió amb més grans fortunes

Madrid continua encapçalant el rànquing de les comunitats amb més rics gràcies a una política fiscal agressiva que li ha permés atraure riquesa de la resta de comunitats. D'aquesta manera, la capital compta amb 36 persones que acumulen un total de 32.825 milions d'euros, però suma 14 fortunes més que tenen la seua seu principal a Madrid, encara que provenen d'altres regions.

Les fortunes madrilenyes estan liderades per Rafael del Pino(3.800 milions), mentre que Dimas Gimeno, expresident d'El Corte Inglés, i Esther Alcocer Koplowitz, presidenta d'FCC, es queden a les portes dels 100 espanyols més rics amb 200 milions cadascun.

Després de Madrid i Catalunya, guanyen pes el País Basc, amb les fortunes de Daniel Maté, Juan Luis Arregui, Víctor Urrutia o les famílies Sendagorta, Ormazabal i Zardoya entre altres. Múrcia, la darrera regió té cinc de les 100 famílies més riques d'Espanya, amb una fortuna conjunta de 4.525 milions d'euros, i tres dels 100 espanyols més rics.

En la situació oposada es troben Balears i Canàries, on les fortunes provinents del turisme acusen el colp de la Covid, encara que s'estan recuperant. 

La riquesa a Espanya encara l’acumulen ells

Continua sent minoritària la presència de dones en el rànquing, on només ocupen el 30% de les posicions. De fet, la riquesa mitjana dels homes és de 1.511 milions d'euros, i la de les dones, de 993 milions.

També et pot interessar