Juliol s'acomiada amb màximes que freguen els 40 °C

Sanitat ha activat el nivell de risc alt en quinze municipis de sis comarques

Dues dones lluiten contra la calor amb ventalls
Dues dones es venten per a lluitar contra la calor / EFE

La Conselleria de Sanitat ha establit aquest dissabte el nivell de risc alt (roig) per calor en quinze municipis de sis comarques de la Comunitat Valenciana: la Vall de Cofrents-Aiora, l'Alt Vinalopó, la Costera, la Plana d'Utiel-Requena, els Serrans i la Vall d'Albaida.

Els municipis afectats són: Aiora, Cofrents, Cortes de Pallars, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra, a la Vall de Cofrents-Aiora; Villena (Alt Vinalopó); la Font de la Figuera i Moixent (la Costera); Requena, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel (la Plana d'Utiel-Requena); Benaixeve, als Serrans i Ontinyent (la Vall d'Albaida).

Segons el programa de prevenció i atenció als problemes de salut derivats d'altes temperatures, aquest dissabte hi ha risc mitjà (taronja) en 93 municipis de les comarques del Camp de Túria, el Comtat, el Racó d'Ademús, l'Alt Vinalopó, la Canal de Navarrés, la Costera, la Foia de Bunyol, la Plana d'Utiel-Requena, la Ribera Alta, els Serrans i la Vall d'Albaida.

Temperatures per damunt dels 39 °C

La Comunitat Valenciana viu un dissabte marcat per temperatures màximes significativament elevades a l'interior i el prelitoral de València, que podran superar els 39 °C, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia. Per això s'ha activat l'avís nivell groc en aquestes zones.

Durant la jornada predominarà el cel poc nuvolós. A la vesprada s'espera nuvolositat d'evolució diürna a l'interior de Castelló, sense descartar algun ruixat aïllat. A més, bufarà un vent fluix variable, de component oest a l'interior de València i predomini de components est i sud a la vesprada a la resta, amb intervals d'intensitat moderada al litoral d'Alacant i València.

Les temperatures tindran un lleuger ascens, que serà més acusat en el cas de les màximes a l'interior i el prelitoral de València, on es registraran valors significativament elevats.

En concret, a les comarques del nord, el termòmetre podrà registrar 32 °C de màxima a Castelló de la Plana i la Vall d'Uixó, 31°C a Morella i 30 °C a Vinaròs, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 18 °C de Vilafranca i els 24 °C de Castelló de la Plana i Vinaròs.

A València, les temperatures podran arribar a 39 °C de màxima a Ontinyent, 38 °C a Requena, 35 °C a Gandia i 32 °C a València, mentre que les mínimes han estat entre els 18 °C de Requena, els 20 °C d'Ontinyent i els 23 °C de València i Gandia.

Finalment, a Alacant s'esperen màximes de 37 °C a Oriola i Alcoi, 34 °C a Elx, 33 °C a Dénia i 31 °C al municipi d'Alacant. Les mínimes han sigut de 21 °C a Alcoi, 23 °C a Elx i Oriola, 23 °C a Alacant i 25 °C a Dénia.

El nivell de preemergència per risc d'incendis forestals per a aquest dissabte és extrem a l'interior sud de la província de Castelló, l'interior de València i el nord d'Alacant, i alt a l'interior nord i el litoral de Castelló, el litoral de València i el sud d'Alacant, segons informa el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

Diumenge tindrem cel nuvolós o cobert de matí, amb sol al migdia. Les temperatures màximes baixaran lleugerament, mentre que les mínimes no canviaran, amb ambient humit i bascós en general.

També et pot interessar

stats