El jurat declara culpable per unanimitat l'home acusat de matar la dona d'una pallissa a Torrevella

La Fiscalia demana 36 anys de presó a l'acusat, que va reconéixer els fets, a qui el tribunal popular considera autor de cinc delictes, el més greu, assassinat amb les agreujants de traïdoria i acarnissament 

L'acusat, durant el juí
L'acusat, durant el juí / À Punt NTC

Els nou membres del jurat popular, per unanimitat, han declarat culpable David Antonio Machín, el veí de Torrevella (Baix Segura) que va matar d'una pallissa la parella, Elia, de 35 anys, el 18 de desembre del 2021.

El consideren autor de cinc delictes: lesions, maltractament habitual i maltractament en l'àmbit familiar, contra la integritat moral i el més greu, assassinat amb les agreujants de traïdoria i acarnissament. 

La Fiscalia li ha demanat 36 anys de presó, per assassinat amb traïdoria i acarnissament, una pena que ara, amb el veredicte de culpabilitat del jurat, haurà de concretar el jutge. S'espera una rebaixa, perquè l'acusat va reconéixer els fets en el juí, però s'anticipa mínima per la gravetat dels delictes i el fet que es considera que l'acusat va augmentar el dolor i el patiment de la víctima de manera deliberada.

La mort d'Elia, treballadora d'un supermercat, va posar al descobert les pallisses, vexacions, persecució i control que va patir al llarg dels quatre anys de convivència amb el processat, que tenia una condemna per maltractaments a una parella anterior.

016, telèfon d'assistència gratuïta 24 hores

El 016 és el telèfon d'assistència gratuïta per a situacions de maltractament. Atén les 24 hores del dia i en 53 idiomes, també en el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i pel número de WhatsApp 600 000 016. Els menors poden dirigir-se al telèfon de la fundació ANAR: 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o al número de la Policia Nacional 091 o al de la Guàrdia Civil 062. En cas de no poder telefonar, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, que permet enviar un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats