El jutge del cas Oltra rebutja recursos i confirma el processament pel possible encobriment dels abusos del seu ex

La decisió judicial també afecta ex alts càrrecs del departament que dirigia l'exvicepresidenta

Reobertura del cas Oltra
Reobertura del cas Oltra

El titular del jutjat d'instrucció número 15 de València ha determinat una resolució judicial que rebutja cinc recursos i confirma el processament de l'exvicepresidenta de la Generalitat i exconsellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i altres ex alts càrrecs d'este departament. La decisió s'ha pres arran del presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada per part del seu exmarit, educador social.

Així ho acorda en una interlocutòria que fa seu el raonament del ministeri fiscal. Així doncs, després d'haver investigat tots els processats per la seua participació, major o menor, en els dos episodis en què l'Audiència veu indicis de criminalitat que justifiquen l'ulterior curs de la causa, el que pretenen els recurrents —una repetició del sobreseïment ja acordat i revocat— esdevé un impossible processal" .

Segons el parer del fiscal, este fet "situaria l'instructor en una posició d'obstinació rebel contra el mandat de qui té atribuïda legalment la potestat de revisió de les seues decisions". "Dit d'una altra manera, després que l'Audiència ordenara '... l'acomodació del procediment als tràmits del procediment abreujat...' sense cap limitació subjectiva, la interlocutòria la reforma de la qual pretenen els recurrents resulta plenament ajustada a este imperatiu i al moment processal en què este va deixar la causa".

El jutge assenyala que "no pot sinó acollir-se a este raonament" per a desestimar els recursos de reforma que van presentar cinc ex alts càrrecs contra la interlocutòria del 21 de juny que acordava el processament de tots ells. En la resolució, el magistrat instructor va dictar interlocutòria de transformació de les diligències prèvies en procediment abreujat "per imperatiu legal", en aplicació de la decisió de la secció quarta de l'Audiència de València en virtut del qual es va reobrir la causa contra l'exvicepresidenta i els seus ex alts càrrecs.

La jove que sent menor i tutelada per la Generalitat va ser víctima d'abusos sexuals de l'exmarit i que exerceix l'acusació particular reclama tres anys i mig de presó per a Oltra i dotze d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic, igual que Vox, que actua com a acusació popular.

També et pot interessar

stats