El jutge prohibeix a l'investigat pels incendis del Saler acostar-se a la part boscosa de la Devesa

L'investigat assegura que no té inconvenient a acceptar aquest allunyament, sempre que no s'incloguera la platja, la part asfaltada i les zones habilitades per a senderisme o enjardinades

Una imatge d'un dels incendis provocats al Saler
Una imatge d'un dels incendis provocats al Saler / Jorge Gil (Europa Press)

El magistrat del jutjat d'instrucció número 7 de València ha decidit prohibir a l'investigat pels últims incendis registrats a la Devesa del Saler, posat recentment en llibertat, acostar-se o internar-se a la zona boscosa, tant la d'arbratge com la que presente vegetació baixa, amb excepció de totes les parts asfaltades, així com la platja i tots els camins habilitats per l'Ajuntament per a senderisme en zones que no siguen de bosc i les enjardinades de les finques on resideix aquesta persona.

El pronunciament és d'aquest mateix divendres i respon a la petició de l'Ajuntament de València, personat en la causa, que adoptara la mesura cautelar de prohibir a l'investigat acostar-se a la zona boscosa de la Devesa. L'investigat ha dit no tindre inconvenient a acceptar aquest allunyament, "amb ànim de col·laborar amb l'administració de justícia", però sempre que no s'hi inclogueren la platja, la part asfaltada i les zones habilitades per a senderisme o enjardinades que finalment han quedat fora de la mesura.

El magistrat explica en la resolució que cal imposar a un imputat una mesura cautelar d'allunyament o prohibició de residir en determinat lloc quan s'investiguen determinats delictes com el patrimonial, que és objecte d'aquesta causa, quan "resulte estrictament necessari a la fi de protecció de la víctima".

En aquest cas, assenyala que existeixen indicis que l'investigat pot ser autor d'algun dels delictes d'incendi investigats i que, en aquest moment, no és viable la protecció policial continuada, per la qual cosa s'accedeix a acordar una mesura cautelar protectora de restricció de moviments de l'imputat. El magistrat adverteix que, en cas que els agents de policia detecten la presència del denunciat a la zona boscosa de la Devesa del Saler, tant a la zona d'arbratge com a la de vegetació baixa, hauran de donar compte i procedir a instruir les actuacions pertinents per un presumpte delicte de trencament de mesura cautelar.

L'imputat, de 59 anys, va quedar detingut el mes d'octubre per la presumpta relació amb els incendis intencionats al parc natural de la Devesa. Després de la detenció van decretar que ingressara a la presó i va quedar investigat, inicialment i sense perjuí d'ulterior qualificació, per delicte d'incendi forestal agreujat.

També et pot interessar

stats