El jutjat autoritza l'entrada dels residents en els edificis calcinats a Campanar

Podran accedir als pisos per a arreplegar pertinences tret de l'apartament 86, on es va originar el foc del sinistre i on se centra la investigació

La senyera valenciana oneja davant de l'edifici cremat, aquest dimarts
La senyera valenciana oneja enfront de l'edifici cremat, aquest dimarts / Biel Aliño (EFE)

El titular del jutjat d'instrucció número 9 de València, encarregat de la investigació sobre l'incendi en dos edificis residencials del barri de Campanar que va saldar-se amb deu morts, ha autoritzat aquest dimarts l'entrada del veïnat a l'immoble. Podran accedir als pisos i a l'aparcament per a retirar pertinences personals i els vehicles estacionats, respectivament, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

El magistrat ha adoptat la decisió després que la Policia Nacional li haja comunicat que no afectarà la investigació del sinistre, ocorregut dijous passat, ja que els tècnics del cos han dut a terme ja les perquisicions fonamentals sobre l'escenari.

En qualsevol cas, l'autorització exclou expressament l'entrada a l'apartament 86 del bloc de catorze plantes, el més alt dels dos afectats, per ser el lloc on es van originar les flames i, per tant, centre de les indagacions.

D'altra banda, l'instructor ha rebut ja el resultat de les anàlisis de laboratori fetes per la Policia Científica per a la identificació completa de les deu víctimes mortals i ho ha traslladat tot a l'Institut de Medicina Legal per a acarar la documentació.

El jutjat contactarà amb els familiars de les persones difuntes perquè puguen arreplegar els efectes personals i autoritzarà després el lliurament de les restes mortals i l'expedició de les corresponents llicències de soterrament i incineració per a poder fer els funerals, una vegada emplenats tots els tràmits.

També et pot interessar

stats