El jutjat avala la caducitat de la llicència de l'hotel Sidi Saler, a València

Rebutja el recurs de les empreses propietàries, segons Acció Ecologista-Agró, que vol que es demolisca. Catalá considera un error la demolició i aposta per un hotel per a sènior de llarga estada

Catalá parla de l’hotel Sidi Saler, al parc natural de l'Albufera / À Punt NTC

La justícia avala la caducitat de la llicència de l'hotel Sidi Saler, a València. Segons informa Acció Ecologista-Agró, el jutjat número 5 contenciós administratiu de València ha rebutjat el recurs interposat per les empreses propietàries d'este edifici situat en plena Devesa del Saler.

Les empreses havien recorregut contra la resolució de l'Ajuntament de València que declarava la caducitat de la llicència d'activitat de l'hotel.

Acció Ecologista-Agró, coneixedora de la decisió per estar personada en l'expedient, es mostra d'acord amb la sentència i està a l'espera que es resolga l'altre procediment que està pendent relatiu a la desestimació de la llicència d'obres.

Hotel Sidi Saler
Hotel Sidi Saler / Arxiu

Esta organització ecologista insisteix que l'únic projecte compatible amb la conservació del parc natural "és precisament el de demolir el Sidi Saler i recuperar d'una vegada per totes el cordó dunar".

Catalá: "El que mediambientalment és un veritable error és la demolició"

Al voltant de la situació de l'hotel Sidi Saler, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha dit que en "qualsevol cas el que mediambientalment és un veritable error és la demolició".

Catalá ha explicat que a este immoble se l'ha d'anomenar hotel perquè la concessió de Costes obliga al fet que es diga hotel, però que "no volem un hotel a l'ús".

Segons ha especificat, volen "un format d'un hotel per a sèniors de llarga estada que tinga un component molt més social i, evidentment, que siga mediambientalment molt més respectuós".

Cal recordar que l’Ajuntament de València ja va confirmar en agost que estudia recuperar l’activitat hotelera de l’icònic complex i que treballa en un projecte que puga ser “econòmicament i mediambientalment sostenible”. 

Este hotel va ser el referent de luxe per excel·lència de València durant dècades, però després de dotze anys tancat està molt deteriorat.

També et pot interessar

stats