El jutjat d'instrucció núm. 9 assumeix la investigació de l'incendi i ratifica el secret del sumari

La magistrada que va rebre l'avanç de l'atestat policial va adoptar el secret per a protegir la investigació i la intimitat de les víctimes i les seues famílies

Dos bombers retiraven aquest dilluns de matí elements de la façana per a evitar que caiguen a la via pública
Dos bombers retiraven aquest dilluns de matí elements de la façana per a evitar que caiguen a la via pública / Manuel Bruque (Efe)

El titular del jutjat d'instrucció número 9 de València ha assumit aquest dilluns la competència per a investigar les causes i circumstàncies de l'incendi de Campanar, en el qual van morir deu persones, i ha ratificat el secret de les actuacions.

El magistrat, que estava de guàrdia d'incidències el dijous, dia en què es va declarar el foc, ha acceptat així la inhibició de les diligències prèvies, acordada a favor seu per l'homòloga del jutjat d'instrucció número 10.

Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat, la titular d'aquest últim jutjat va obrir inicialment la causa divendres en rebre un avanç de l'atestat policial mentre estava de guàrdia d'incidències. La magistrada va ordenar tot seguit el secret de les actuacions a fi de protegir la investigació policial i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

El magistrat del jutjat d'instrucció número 9 ha assumit finalment la investigació i ha ratificat tant el secret sumarial com la resta de mesures adoptades pel jutjat d'instrucció.

També et pot interessar

stats