El jutjat interroga els autors de l'informe policial sobre l'incendi de Campanar

Ha citat com a testimonis cinc agents i el cap de la policia científica, que van atribuir a causes fortuïtes l'origen del foc que acabaria matant deu persones

Imatge d'arxiu de l'edifici de Campanar després de l'incendi / Rober Solsona (Europa Press)
L'edifici de Campanar després de l'incendi / Rober Solsona (Europa Press)

El jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga de l'incendi de l'edifici de Campanar (València) en què van morir deu persones, ha citat a declarar com a testimonis els agents de la Policia Científica responsables de l'informe que va atribuir a causes fortuïtes el sinistre. Està previst que el magistrat que instrueix el cas interrogue cinc agents i el cap de la brigada provincial de la Policia Científica de la Policia Nacional, que va signar el document de conclusions de les indagacions policials. Un informe que va situar en l'avaria d'una nevera l'origen del foc. Els agents hauran de respondre també les preguntes o aclariments que sol·liciten les parts.

Esta ronda de testimonis té a veure amb la decisió de l'Audiència Provincial de València de reobrir la investigació, per entendre que el jutjat no havia esgotat totes les vies d'investigació abans d'arxivar el cas. La secció quarta de l'Audiència va estimar el recurs d'afectats, al qual es va adherir el ministeri fiscal, l'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar (Ardic) i la Comunitat de Propietaris del carrer Rafael Alberti, 2.

Després dels policies, ja el 22 d'octubre, compareixerà al jutjat, igualment en qualitat de testimoni, el cap del cos de Bombers de València per a ser interrogat respecte als protocols d'extinció d'incendis a la ciutat.

El 12 i 13 de novembre estan citats els arquitectes que van desenvolupar el projecte i els tècnics municipals que van intervindre en la tramitació de les llicències requerides per a la construcció de l'immoble sinistrat.

També et pot interessar

stats