L'acampada a la plaça de l'Ajuntament de València fa front a la pluja i anuncia que s'allargarà fins diumenge

Les entitats organitzadores han demanat la gent que col·labore amb el moviment aportant materials per a evitar l'aigua

Assamblea en l'acampada per l'habitatge de València este dimarts
Assemblea en l'acampada per l'habitatge de València este dimarts / À Punt NTC

L'acampada de la plaça de l'Ajuntament de València, que va sorgir el dissabte després de la manifestació pel dret a l'habitatge, la defensa del territori i contra la turistificació, ha decidit continuar amb la protesta fins diumenge. El campament continuarà amb l'organització d'assemblees obertes i oferint informació al públic.

Ara per ara, este dimarts la prioritat de les entitats organitzadores és evitar els efectes de la pluja. Per a fer front a l'aigua, han preparat tendals i han demanat la gent que hi col·labora que aporte material per a evitar mullar-se, com borses de plàstic, plataformes de fusta i estoretes. "Així podem protegir-nos durant l'assemblea", ha explicat Irene —una de les membres de l'acampada—, que ha afirmat que estan "molt ben organitzats".

La gent es refugia de la pluja sota els tendals i manté l'acampada
La gent es refugia de la pluja sota els tendals i manté l'acampada / À Punt NTC

Des de l'Ajuntament de València han donat suport a la protesta, sempre que siga pacífica i sense generar problemes de convivència, segons han traslladat des del consistori. L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que "empatitza" amb els acampats i ha demanat un acord estatal d'habitatge.

En este sentit, la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana s'ha mostrat favorable al moviment, que no genera cap disturbi. En tot cas, han indicat que la Policia Nacional estarà present per raons de seguretat.

També et pot interessar

stats