L’advocada de la víctima de La Manada afirma que difondre el DNI de la jove és “una revictimització”
Considera que, amb la divulgació de la seua imatge, la jove “reviu l’episodi traumàtic de la violació en grup”
“La divulgación del DNI, amb la imagen de la xica, suposa una revictimització de la víctima, perquè ha de reviure l’episodi traumàtic de la violació en grup”. És la postura que ha defensat en el judici i que ha compartit amb À Punt Teresa Hermida, advocada de la jove víctima de la violació en grup, per part de cinc homes, durant les festes de Sant Fermí de 2016, el conegut com el cas de La Manada.
La lletrada ha explicat aquest dimarts en Les notícies del matí que la divulgació, per part d’un home de Torrevella, del DNI de la víctima, que donava a conéixer la foto i la identitat de la dona, suposa un delicte contra la integració moral, un de revelació de secrets i un més contra la intimitat personal de la víctima. Els fets van començar a jutjar-se el 29 de setembre.
Per això, Hermida ha sol·licitat una pena de tres anys, sis mesos i un dia de presó per a l’home que va divulgar en un fòrum d’un portal de cotxes la identitat de la jove violada en grup. Com a alternativa, i per si aquesta petició de l’advocada no prospera, Teresa Hermida ha demanat que se li imposen dos anys i un dia de presó, a més d’una multa.
Abans del cas d’aquest veí de Torrevella, ja es va jutjar altres ciutadans per difondre, a través d'internet, informació relacionada amb la víctima de La Manada. Un jutjat de Pamplona ja va condemnar, el febrer de 2020, un home a dos anys i un dia de presó com a autor d'un delicte contra la integritat moral per publicar en el seu perfil obert de Twitter una foto de la jove. A més, també se'l condemna a indemnitzar-la amb 6.000 euros pel mal moral causat. Tot i la condemna, el jove finalment no va entrar en presó.
I el desembre de 2019, d'altra banda, també van condemnar a un any i mig de presó un veí de Madrid, de 39 anys, que el desembre de 2018 va crear el web anomenat El tour de La Manada, que oferia un recorregut per les localitzacions de la violació en grup que va patir la xica el juliol de 2016.
L’advocada de la jove ha reconegut que els precedents judicials que pot establir el cas de La Manada representen “un punt d’inflexió”, perquè “es van remoure consciències i situacions jurídiques” i el rebuig popular va forçar que “es tingueren en consideració fets que ara es valoren en uns altres casos similars”.