L'Aemet alerta d'una pujada excepcional de les temperatures per a dimecres i dijous

Els bombers alerten de l'alt risc d'incendis forestals i demanen precaució

L’Ajuntament d’Alcoi pren mesures especials per a combatre les onades de calor
Un termòmetre marca 40 graus en Alcoi / Ajuntament d'Alcoi

La segona onada de calor de l'estiu ja ha arribat a la Comunitat Valenciana, però els dies més asfixiants encara estan per vindre. En concret, seran el dimecres 31 de juliol i el dijous 1 d'agost, segons ha alertat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que apunta a dos dies seguits de temperatures excepcionalment altes, en què es registraran nous rècords de calor. Se superarien així els valors de l'episodi de calor extrem viscut el dissabte passat, que segons els registres d'Aemet, és normalment el dia més càlid de l'any, amb dades de 1955 a 2023.

A Llíria (Camp de Túria), s'espera que s'arriben als 39 °C de màxima, mentre que a Oriola (Baix Segura), Alcoi (Foia), Ontinyent (Vall d'Albaida) i Sumacàrcer o Carcaixent (Ribera Alta) s'arribarà fàcilment als 43 °C. També a Requena (Plana d'Utiel-Requena) o Anna (Canal de Navarrés) porten diversos dies per damunt dels 40 °C de màxima, de manera que s'esperen temperatures molt altes durant estos dies. De fet, fa pocs dies Sumacàrcer va registrar 45,1 °C.

Les temperatures mínimes també es mantenen molt altes i deixen nits tòrrides per damunt dels 25 °C, que no ajuden a refrescar l'ambient i allarguen la sensació d'ofegament. De fet, la Conselleria de Sanitat manté els seus avisos actius per altes temperatures que, a diferència dels de l'Aemet, té en compte les temperatures mínimes i màximes dels dies anteriors per a establir el risc de sofrir colps de calor, insolacions o, fins i tot, la mort. En moltes àrees de salut, el risc és alt o molt alt.

Els bombers alerten davant del perill d'incendi forestal

Si augmenten les temperatures, el risc d'incendi forestal es dispara al mateix temps. Per este motiu, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha demanat extremar les precaucions i no encendre foc a la muntanya, ni llançar cigarrets, fem o vidres. També han recordat que cal tindre precaució amb l'ús de maquinària que puga produir espurnes i disposar d'una franja lliure de vegetació al voltant de les vivendes per a protegir-les.

També et pot interessar

stats