L'Aemet preveu una tardor més càlida i seca del que és normal

La meitat sud de la Península, que inclou tota la costa mediterrània i les Balears, té fins a un 70% de probabilitat de registrar temperatures més altes

Una dona combat la calor amb un ventall
Una dona combat la calor amb un ventall / Shutterstock

La tardor meteorològica, que comença l'1 de setembre i acaba el 30 de novembre, podria ser més càlida del que és normal, segons les estimacions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que calcula que les possibilitats que això ocórrega estan entre el 60 i el 70%. De la mateixa manera, hi ha entre un 40 i un 50% de probabilitats que siga més seca i només entre un 20-25% que hi haja més pluja.

Segons els tercils publicats per l'Agència en el seu compte X, la meitat nord, que no inclou el nord-est peninsular, però sí Canàries, té fins a un 60% de probabilitat de patir esta tardor meteorològica més calor; mentre que la meitat sud de la Península, que inclou tota la costa mediterrània i Balears, té fins a un 70% de probabilitat de registrar temperatures més altes.

Amb relació a les precipitacions, gran part de la Península i Balears (a excepció del terç nord-est peninsular) tindran entre un 40 i un 50% de probabilitat de ser més secs, mentre que a Canàries eixa dada és del 60-70%.

No obstant això, dos tàlvegs amb aire fred associat i una depressió aïllada en nivells alts han permés que els últims dies d'agost baixe la temperatura i es registren precipitacions en diversos punts de la península i Balears, després de diversos episodis de calor des del juliol.

També et pot interessar

stats