L'aigua de l'Albufera torna a canviar de color

La llacuna del Racó de l'Olla s'ha tornat rosa, segons ha explicat este dimecres de vesprada el Servei Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València

El nou color de l'Albufera, este dimecres
El nou color de l'Albufera, este dimecres / @DevesaAlbufera

L'aigua de l'Albufera de València torna a canviar de color. La llacuna del Racó de l'Olla s'ha tornat de color rosa, segons ha explicat este dimecres de vesprada el Servici Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València.

A finals de l'any passat l'aigua de l'Albufera, habitualment d’un to verd cridaner i fluorescent, va adquirir un color rogenc, com de rovell. Un color que va ser resultat de l'acció d'un dels cianobacteris actius eixes setmanes. Este canvi de color es va mantindre durant mesos fins que el passat maig va tornar a tindre la seua tonalitat "habitual". Fins hui.

El parc natural de l’Albufera està registrat des del 1989 com a zona humida d'importància internacional dins del conveni de Ramsar, un tractat intergovernamental que ofereix protecció, conservació i un ús racional dels recursos dels aiguamolls al món. Des de sempre, este espai protegit s’ha caracteritzat pels vistosos colors verds. Les aigües poc profundes i les condicions ambientals, prop del Mediterrani, l’han fet mereixedora de ser escenari de pel·lícules, sèries, sessions fotogràfiques i punt turístic de referència. 

També et pot interessar

stats