Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

L’Ajuntament de València argumenta que l’empresa que va fer l’enquesta fallera es va comprometre a protegir les dades

Els serveis jurídics municipals estudiaran el pronunciament que ha fet l'Audiència Nacional.

La falla municipal de l'any 2020 (a l'esquerra) i l'Ajuntament de València (a la dreta).

L’Ajuntament de València argumenta que l’empresa que va fer l’enquesta fallera de 2017 "es va comprometre per contracte a adoptar totes les mesures de seguretat exigides per la llei orgànica de protecció de dades (LOPD)" i "a la destrucció" d'aquestes dades. És la justificació que ha donat el consistori després de saber que l’Audiència Nacional considera que l’Ajuntament va cometre una infracció “molt greu” preguntant per aspectes ideològics i religiosos als enquestats.

Després de conéixer el pronunciament judicial, fonts municipals han indicat que "l'enquesta a què es refereix el tribunal és un estudi sociològic encarregat a una experimentada empresa professional, líder en el sector", i han manifestat que "és evident la confiança que s’utilitzaria la metodologia oportuna" per a fer el sondeig.

Per tant, l’Ajuntament creu que és "redundant advertir-la de qüestions bàsiques del seu treball quotidià, com és en aquest cas indicar-li a una empresa d'estudis d'opinió que respecte la LOPD, com han de fer totes les empreses en tots els treballs".

El consistori ha afegit que l’empresa va adquirir el compromís, a través del contracte, d'aplicar les mesures de seguretat i protecció les dades a què obliguen les lleis i que van convindre que el nivell de protecció de la informació que arreplegava era “alt”. Així mateix, han destacat el compromís per a "la destrucció de les dades, tal com efectivament es va produir".

"L'Ajuntament únicament va disposar dels resultats finals de l'estudi, que van exposar als mitjans de comunicació", han puntualitzat. A més, el consistori afirma que "en cap cas", l’Ajuntament "va disposar de cap mena d'informació de caràcter personal de les persones enquestades".

Pel que fa a la transcendència de la valoració de l’Audiència Nacional, fonts municipals han explicat que l’Audiència "simplement ha rebutjat el recurs contenciós administratiu plantejat" i que "no existeix, ni va existir, cap sanció per a l'Ajuntament de València". No obstant això, han agregat que, "en tot cas, els serveis jurídics estudiaran amb detall el pronunciament que ha fet aquest tribunal".

Fonts municipals han apuntat que “l'obligació davant de la Unesco de protegir una festa" com les Falles, declarada per aquest organisme patrimoni immaterial de la humanitat, "s'aconsegueix aprofundint en el coneixement sobre la pròpia festa des de vessants tan diversos com el sociològic, l'econòmic i el mediambiental".

València

També et pot interessar