L'Ajuntament de València fa balanç de la gestió de les falles
El govern municipal assegura que hi ha hagut pocs incidents i l'oposició exigeix una taxa turística fallera per cobrir despeses
Amb més d'un milió de visitants, les Falles de València 2024 han passat a la història per ser les més visitades. Un allau de turistes que hui, el dia després, deixa diversos reptes en la ciutat. "L'alcaldessa ha sigut molt contundent amb l'incivisme, la protecció del patrimoni i més concretament de la Ciutat Vella", ha assegurat aquest mateix dimecres el regidor de Seguretat Ciutadana, Santiago Ballester.
Al seu temps, Jesús Carbonell, regidor de la Policia Local, ha agraït als agents desplegats "la seua actuació", així com a les comissions falleres i la ciutadania en general, "perquè les actuacions incíviques s'han reduït respecte a exercicis anteriors".
Carbonell ha incidit especialment en la lluita "que tots hem de fer contra l'ús [indegut] del material pirotècnic". "Potenciarem l'activitat de la policia en aquesta matèria", ha assegurat.
Per a l'oposició municipal, aquestes falles han tingut molts problemes d'organització, que segons denuncien, l'equip de María José Catalá no ha sabut gestionar. A més, han acusat l'alcaldessa de València d'excés de protagonisme. Tant el PSPV com Compromís advoquen per una taxa turística fallera per a compensar les despeses generades per la neteja i la seguretat.
"Hi ha hagut problemes de planificació que s'han materialitzat en nombroses actes", ha assegurat Sandra Gómez, del PSPV. Des de Compromís, Papi Robles ha afirmat que "hui passeges per la ciutat i queda moltíssima brutícia".
Dura també ha sigut la crítica en la gestió d'actes com l'Ofrena, que han titllat d'autèntic caos, o la falta de control de la venda il·legal de petards, per a evitar accidents amb conseqüències irreversibles.