L’alcalde de Múrcia aparta cautelarment els funcionaris que no precintaren la discoteca incendiada

La investigació interna continua per a aclarir què va passar amb l’orde de cessament i depurar responsabilitats

Imatge de l'incendi a la discoteca Teatre de Múrcia
Imatge de l'incendi de la discoteca Teatre de Múrcia / Bombers de Múrcia

L'alcalde de Múrcia, José Ballesta, ha ordenat aquest dimecres apartar cautelarment els funcionaris implicats en els expedients de cessament d'activitat de l'any 2022 de la sala Teatre, mentre continua la investigació interna.

Ballesta va ordenar aquest dilluns l'obertura d'un expedient informatiu amb la finalitat d'aclarir tot l'ocorregut en el procediment administratiu relacionat amb els locals d'oci nocturn de la zona d'Atalayas, a Múrcia, on aquest diumenge van morir tretze persones en l'incendi de dues discoteques i 24 persones van resultar ferides.

Encara no s'ha conegut la identitat ni el nombre d'empleats públics afectats per aquesta decisió, però s'especula que hi estaria l'inspector que va contactar amb l'empresa de Teatre i que no va precintar el local tal com va ordenar l'exregidor d'Urbanisme, Andrés Guerrero.

Aquest dilluns l'actual regidor de l'àrea a l'Ajuntament, Andrés Guerrero, va apuntar com a responsables els tècnics, ja que l'orde de precintar d'octubre del 2022 mai es va executar i assegura no se'l va informar. La investigació interna tracta d’aclarir què és el que va ocórrer amb l’orde de cessament d’activitat de la discoteca Teatre per a depurar les possibles responsabilitats.

Continua la investigació amb totes les víctimes ja identificades

D'altra banda, la policia ha confirmat que ja s'ha identificat totes les persones que han perdut la vida en l'incendi a través de l'ADN i les empremtes dactilars. Ara, les famílies podran rebre les restes dels seus éssers estimats en les pròximes hores.

De moment, continua la inspecció dels locals i s'han arreplegat mostres de l'interior per a aclarir l'origen del foc. Sospiten que les flames començaren a la Fonda Milagros, on es van trobar els tretze cadàvers en uns vint metres quadrats. També continuen les perquisicions amb la presa de declaracions dels familiars i clients d'aquella nit.

L'Ajuntament ha sol·licitat la seua personació com a acusació particular en el procés obert que investiga tretze delictes d'homicidi imprudent en l'incendi de les discoteques, que podrien arribar fins als nou anys de presó.

També et pot interessar

stats