L’alimentació saludable i la tecnologia alimentària del futur arriben a les aules
L'alumnat d'un col·legi de València proposa idees de com continuar consumint aliments sostenibles i de proximitat en la tercera edició de Gastro Genius Lab
Alguna vegada s'han plantejat com serà l'alimentació del futur? O quines tecnologies s'inventaran d'ací a uns anys per a cuinar amb més comoditat i facilitats? Aquest dijous l'alumnat del col·legi Liceu Corbí de València ha proposat algunes idees de com continuar consumint aliments saludables, sostenibles i de proximitat.
Fer una torrada a casa, o millor dit, que un robot s'encarregue de fer-la són alguns dels projectes amb visió de futur que participen en la tercera edició de Gastro Genius Lab, una escola urbana que pretén educar els més menuts en una alimentació sana i amb productes de quilòmetre zero. “Els ha ajudat a saber d’on provenen els productes i a millorar la concepció sobre alimentació saludable”, assegura la consultora de la fundació KM Zero, Claudia da Cunha Vello.
Un total de cinquanta alumnes de sext de primària han sigut els encarregats d'idear, no només la tecnologia alimentària del futur, sinó també innovar amb els productes que mai poden faltar en la dieta mediterrània. "El nostre plantejament ha sigut que les verdures que es fan a la barbacoa facen gust de carn, mitjançant espècies d'adob i picant. És la verdura amb totes les seues propietats, l'únic que canvia és el gust", explica l’estudiant Pablo Punzano.
La també alumna Natalia Fornés mostra el seu projecte: gelats per a persones amb problemes alimentaris, com diabètics, al·lèrgics al gluten o amb intolerància a la lactosa. Uns reptes dels quals també prenen nota els representants de diverses empreses alimentàries.