L'Arquebisbat de València es retira com a acusació en el cas del canonge assassinat

La institució religiosa considera que "està ben representat pel ministeri fiscal" i és una cosa que "correspon a la família"

El servei funerari trasllada el cadàver del canonge a l'Institut de Medicina Legal de València
El servei funerari trasllada el cadàver del canonge a l'Institut de Medicina Legal de València / À Punt NTC

L'Arquebisbat de València ha decidit retirar-se com a acusació en el cas del canonge emèrit assassinat, perquè considera que "està ben representat pel ministeri fiscal" i, a més, la representació és una cosa que "correspon a la família".

El cos sense vida del sacerdot, de huitanta anys, es va trobar dimarts passat al matí amb signes de violència al seu domicili del carrer de les Avellanes, en ple centre històric de València i molt prop de la catedral. Un dia després, va ser detingut l'home sospitós de ser l'autor de l'assassinat. El titular del jutjat d'instrucció número 3, en funcions de guàrdia, ha decretat per a ell l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, i després ha traslladat les diligències en favor del jutjat d'instrucció número 19, competent per a prosseguir la investigació.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el detingut queda investigat "en una causa oberta, inicialment i sense perjudici d'ulterior qualificació, per un delicte d'homicidi i un altre d'estafa".

Tant el ministeri fiscal com l'acusació particular, que exercia fins ara l'Arquebisbat, van sol·licitar l'ingrés a la presó "per la gravetat dels fets, les proves que obren en les actuacions i el risc de fugida, donada la situació irregular del detingut", segons va informar el ministeri públic.

També et pot interessar

stats