L'Associació d'Afectats per Fàrmacs demanda Sanitat per no investigar els efectes secundaris del Nolotil

Asseguren que hi ha almenys 350 pacients afectats per agranulocitosi, probablement per haver pres aquest medicament prohibit en 40 països

Diverses capses de medicaments, entre elles Nolotil / À Punt NTC

L'Associació d'Afectats per Fàrmacs ha demandat el Ministeri de Sanitat per no investigar els efectes secundaris provocats pel Nolotil, un dels medicaments més venuts a Espanya. Volen que s'investigue quants casos exactament hi ha d'agranulocitosi a Espanya.

Aquest és el cas de Patrick, britànic resident a la Marina Alta, que va patir una sèpsia i va estar fins a 39 dies en coma induït per haver pres Nolotil. Ell argumenta que encara pateix seqüeles i afirma que no és la persona que solia ser, “tinc símptomes de la grip tot el temps”, explica.

No soc la persona que solia ser. Tinc els símptomes de la grip tot el temps

Com ell hi ha almenys 350 pacients a Espanya que pateixen agranulocitosi, una malaltia que redueix els globus blancs i augmenta el risc d'infeccions greus, probablement per haver pres aquest medicament prohibit en 40 països. Aquesta malaltia moltes vegades “deriva en sèpsia, xoc sèptic, disfunció multiorgànica, amputacions i morts”, afirma Cristina García, presidenta de l’Associació d’Afectats pels Fàrmacs.

Efectes secundaris que afecten especialment la població anglosaxona. Des del Ministeri de Sanitat recorden que l'Agència Espanyola de Medicaments va revisar la situació davant l'alerta en 2018, però no es va poder descartar ni confirmar eixe major risc. 

No debades es va recomanar que no s'administrara a pacients de població flotant. “Com que això no ha servit per a res, perquè hem seguit tenint casos, cal retirar el medicament”, proposa García.

També et pot interessar

stats