L’Associació de Víctimes del Metro recorda els 43 morts i 47 ferits en els dèsset anys del sinistre

Amb 43 morts i 47 ferits, és l'accident de metro més greu d'Espanya, el segon més greu d'Europa i el quart més greu de tot el món

Imatge d'una concentració de l'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol a València
Imatge d'una concentració de l'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol a València / Europa Press

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, el PSPV-PSOE, Compromís i EUPV han recordat aquest dilluns els ferits i morts en l'accident de metro de València del 3 de juliol del 2006 en els dèsset anys del sinistre. Amb 43 morts i 47 ferits, és l'accident de metro més greu d'Espanya, el segon més greu d'Europa i el quart més greu de tot el món.

L'entitat que agrupa famílies de morts i ferits ha publicat diversos missatges en les seues xarxes socials en els quals recorda aquest aniversari i assenyala que va ser "el major accident de metro ocorregut a Espanya". L'associació apunta que "un any més" continua "recordant" els seus "éssers estimats" i assegura que "sempre" estaran al seu cor.

A més del record d'aquesta entitat, el PSPV ha publicat en les seues xarxes socials un missatge en el qual, al costat de fotografies d'homenatge a les víctimes i concentracions de l'associació que les representa, diu: "43 persones van perdre la vida i 47 persones van resultar ferides".

El secretari general de la formació i president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, també recorda el succés en les seues xarxes socials. "3 de juliol. Dies que no s'obliden. Memòria i dignitat per sempre", apunta Puig.

Per la seua banda, Compromís destaca en les seues xarxes socials aquest 3 de juliol com la jornada en la qual es compleixen "17 anys d'un dels dies més tristos" que han viscut "els valencians i les valencianes" i que "mai" oblidaran, "a pesar que alguns ho han intentat". 

El diputat de la formació a les Corts, Joan Baldoví, parla en les seues xarxes socials dels "17 anys de lluita exemplar de les famílies" de morts i ferits en l'accident de metro del 3 de juliol del 2006 "per a aconseguir una cosa tan simple, però tan difícil com que es faça justícia".

Per EUPV, la coordinadora general i consellera de Transparència en funcions, Rosa Pérez Garijo, assenyala que va ser "un dia en negre en el calendari", amb "43 morts, 47 ferits, 0 responsables", i dona les gràcies a l'Associació de Víctimes per la seua "lluita, la de tot el poble valencià".

També et pot interessar

stats