L'Audiència de València dona la raó a Sesderma sobre un suposat producte anticovid

La companyia de dermocosmètica havia sigut inicialment sancionada amb una multa de mig milió d'euros

Una imatge promocional de l'empresa
Una imatge promocional de l'empresa / Sesderma

L'Audiència de València ha absolt l'empresa de dermocosmètica Sesderma, sancionada el desembre del 2020 per l'Agència Espanyola de Medicaments, d'acord amb la Conselleria de Sanitat, per publicitar un producte, la lactoferrina, amb "suposades activitats terapèutiques" enfront de la covid-19.

La companyia va ser sancionada amb una multa de mig milió d'euros, que es va reduir a 90.000 euros després de recórrer en contra l'empresa. La sanció va ser revocada en la via contenciosa administrativa pel Tribunal Superior de Justícia valencià, en considerar que l'empresa no havia publicitat un medicament no autoritzat, ja que es tractava d'un producte "alimentós" que comptava amb totes les llicències i autoritzacions a tal fi.

La secció cinquena de l'Audiència Provincial ha estimat ara, en una sentència del 26 de setembre feta pública per l'empresa valenciana, el recurs d'apel·lació interposat pel president de l'empresa, Gabriel Serrano, contra la sentència d'abril del 2024 del jutjat penal número 17 de València, que el condemnava per un delicte penal contra el comerç i els consumidors.

La decisió de l'Audiència arreplega els arguments de la defensa de l'empresari, que al·legava que no es va respectar el dret a la presumpció d'innocència del seu defensat i que no es va provar que fera entrevistes ni vídeos promocionals parlant de les propietats del producte enfront de la covid-19, com va contemplar la sentència del jutjat penal.

Per tot això, estima el recurs d'apel·lació de Gabriel Serrano i de Sesderma, SL i declara la lliure absolució dels acusats pels delictes relatius al mercat i als consumidors. La decisió no és ferma i es pot recórrer en contra en el Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats