L’EMT de València prohibirà l'accés dels patinets elèctrics als autobusos

L’empresa ha pres la decisió “en sintonia” amb les limitacions per als diferents mitjans de transport a escala estatal

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT
Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT / Europa Press

L’EMT València prohibirà l'accés dels patinets elèctrics als autobusos, una mesura que la companyia argumenta que està “en sintonia” amb les limitacions per als diferents mitjans de transport a escala estatal i que s'adopta per la situació “d’alarma” provocada “pels recents episodis després de les explosions de les bateries d'alguns d'estos vehicles”.

D'esta manera, el ple del consell d'administració de l'EMT d'este divendres instarà l'Ajuntament de València a iniciar la modificació del reglament de prestació del servei de transport en els autobusos per a prohibir l'accés dels patinets elèctrics. La mesura és competència del ple del consistori i respon al propòsit d’adoptar solucions que garantisquen “la seguretat dels usuaris del transport municipal”, segons ha informat el govern municipal en un comunicat.

No obstant això, han dit que la presència de patinets elèctrics en els autobusos de l'EMT és “escassa” hui en dia. De fet, de les últimes enquestes per a l'índex de satisfacció del client, “només setze persones de les 7.760 enquestes” van contestar que accedien en patinet a la xarxa, la qual cosa suposa un 0,2% del total d'usuaris.

Malgrat això, el president de l'EMT i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell, ha subratllat que des del consistori no volen “riscos de cap classe” als autobusos urbans i ha argumentat que, després de les “recents explosions de bateries als vehicles de mobilitat personal”, existeix “un consens generalitzat per a limitar o vetar l'accés al transport públic”. “La seguretat dels nostres usuaris és el primer”, ha recalcat.

S'uneix a les limitacions d'FGV i les prohibicions de Renfe

La decisió es pren només un dia després que el consell d'administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) haja acordat limitar l'accés a dos patinets elèctrics i dos bicicletes per comboi de metro o tramvia a partir de l'1 de desembre en les xarxes de Metrovalència i el TRAM d'Alacant. Fa quasi un any, Renfe ja va prohibir l'accés en tots els trens (regionals, rodalia, alta velocitat i llarga distància), de la mateixa manera que han fet els autobusos municipals de ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla.

També et pot interessar

stats