L'espurna d'una radial, en l'origen del foc a Benasau

La Guàrdia Civil investiga si s'ha comés una imprudència o un accident i prendrà declaració este dijous als operaris de l'obra

Un senyal de trànsit, totalment cremat prop de la zona de l'incendi
Un senyal de trànsit, totalment cremat prop de la zona de l'incendi / Morell (EFE)

L'incendi declarat dimarts al llogaret d'Ares (Benasau), que ja ha devorat almenys 320 hectàrees en un perímetre de vora quinze quilòmetres i ha obligat a desallotjar el veïnat de Penàguila, va tindre origen en l'espurna d'una radial mentre es feien uns treballs prop de la depuradora. Ho ha confirmat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que s'ha desplaçat este dimecres fins al centre de comandament avançat instal·lat a Benasau per a supervisar en primera persona les tasques d'extinció.

Abans de la confirmació oficial, ha sigut l'alcalde de Penàguila, Salvador Catalá qui ha avançat este detall com a primera hipòtesi en declaracions a Les notícies del matí. Més tard, Bernabé ha ampliat els detalls sobre la investigació de les autoritats per a aclarir les circumstàncies del foc. Segons ha explicat, la Guàrdia Civil ja ha identificat els operaris que treballaven en l'obra i els prendran declaració este dijous per a determinar si van cometre una "imprudència" o tot es deu a un "accident".

Al migdia de dimecres, l'incendi continua cremant però sense flama. L'evolució des de la nit i al llarg del matí ha sigut "favorable", tot i que la direcció del dispositiu d'extinció no es vol confiar perquè s'espera que les condicions meteorològiques empitjoren esta vesprada. A més, la complicada orografia, un barranc proper al riu Penàguila, abans de la confluència amb el Serpis, suma un grau més de dificultat.

El veïnat de Penàguila continua evacuat per precaució i estan esperant que es confirme la direcció del vent "per a saber quan es poden reallotjar", ha precisat Bernabé.

També et pot interessar

stats