L'estació Joaquim Sorolla habilita una zona de parada ràpida 'kiss and go' (bes i adeu)

L’Ajuntament de València i Adif busquen evitar les congestions a les portes de l'estació pels comiats de passatgers i l'estacionament indegut a la zona

Zona d'aparcament ràpid en l'Estació Joaquim Sorolla de València
Zona d'aparcament ràpid a l'estació Joaquim Sorolla de València / Ajuntament de València

La Regidoria de Seguretat i Mobilitat està coordinant amb Adif la creació d'una zona de parada kiss and go (bes i adeu) per a evitar les congestions a la porta de l'estació Joaquim Sorolla de València. Des de la setmana passada, els carrils de circulació situats entre les portes de l’estació i el carrer de de Francisco Largo Caballero —prolongació del carrer de Bailén— han quedat reordenats de manera que els cinc més pròxims a la instal·lació ferroviària s'han senyalitzat com a exclusius per a la circulació i les operacions de càrrega i descàrrega d'autobusos interurbans i de taxis. A més, han creat un vial de canvi de sentit exclusiu per al transport públic amb una parada d'autobusos interurbans, segons fonts municipals.

Un últim tram de calçada, el més pròxim al carrer de Largo Caballero, queda dedicat per als turismes i vehicles privats amb un carril de circulació i un altre d'espera per a carregar i descarregar passatgers sense baixar del vehicle, el que es coneix com un kiss and go, amb el qual es busca evitar l'estacionament indegut i les congestions habituals d'esta zona altament concorreguda.

Esta zona d'espera està pensada per a utilitzar-la el mínim temps possible. Per a necessitats d'estacionament més llargues s'habilitaran places de rotació d’ORA (zona blava) al carrer del Mestre Sosa, i al mateix aparcament d'Adif els primers quinze minuts són gratuïts. Altres mesures, com la instal·lació de bol·lards a la vorera i l'habilitació de places de motos a la calçada les han implantades, també, per a evitar l'estacionament indegut a la zona.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, ha explicat que "amb esta nova ordenació de la circulació i de les parades, tant del transport públic com dels vehicles particulars, l'Ajuntament i Adif busquen garantir la fluïdesa en l'arribada i l'eixida de passatgers de l'estació, i per a això s'han seguit les directrius que han marcat tant la Policia Local com els tècnics de mobilitat".

També et pot interessar

stats