El sindicat d'estudiants convoca vaga este divendres per a exigir que es publiquen models d'examen de la nova selectivitat

La crida s'amplia als alumnes d'ESO, batxillerat i FP, que pararan en diferents ciutats espanyoles

Estudiants fent les PAU en la Universitat d’Alacant
Estudiants fent les PAU en la Universitat d’Alacant / UA

El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga general divendres que ve —11 d'octubre— en tot Espanya per als alumnes d'ESO, batxillerat i FP en protesta per la nova selectivitat i per a exigir al Ministeri d'Educació que es publiquen els models d'examen de la nova Prova d'Accés a la Universitat (PAU) a la qual s'enfrontaran el juny del 2025.

La vaga abastarà la totalitat de la jornada lectiva del divendres, també de vesprada, i es produeix després que milers d'estudiants de segon de batxillerat s'hagen mobilitzat a través de la plataforma change.org per a exigir tindre accés als nous models d'examen abans del 9 d'octubre.

Sota el lema "Volem ja el model d'examen de la PAU", l'estudiantat es concentrarà en diferents ciutats d'Espanya. Sol·liciten "claredat" sobre la prova que s'estrenarà per primera vegada al juny i en la qual només hi haurà un model d'examen i un mínim de 25% de preguntes de caràcter competencial.

Els comités de coordinació formats per les universitats dels dèsset districtes i professors de batxillerat de cada comunitat autònoma són els encarregats de definir els nous models d'examen i encaixar la proposta consensuada pels rectors de totes les universitats d'Espanya.

La Comunitat de Madrid ja ha anunciat que donarà a conéixer els models d'examen de cada matèria el 17 d'octubre.

També et pot interessar

stats