L’estudiantat de la Universitat d’Alacant mostra una "profunda preocupació" pel "canvi de rumb" del Consell amb Medicina

Adverteixen que "els canvis de rumb sobtats generen incertesa i desconcert", sobretot en qui cursa els estudis

Campus de la Universitat d'Alacant, en una imatge d'arxiu
Campus de la Universitat d'Alacant, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Consell d'Estudiants de la Universitat d'Alacant ha mostrat la seua "profunda preocupació" per les decisions de la Generalitat sobre el grau en Medicina en la institució acadèmica alacantina, ja que considera que "estos canvis de rumb sobtats estan generant incertesa i desconcert, molt especialment entre l'alumnat d’este grau".

L’estudiantat feia estes declaracions després que la Generalitat s’ha retirat del procés judicial que va emprendre la Universitat Miguel Hernández d’Elx el 2023 contra l’autorització perquè la Universitat d’Alacant poguera impartir el grau de Medicina, de manera que la Universitat d’Alacant ha quedat a soles en la defensa de la continuïtat d’uns estudis de Medicina que va començar a impartir el curs 2023-2024.

El Consell d'Estudiants, en un comunicat signat pel seu president, Abel Martínez Ortuño, després que la Generalitat es va apartar del procés judicial entre la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) i la UA per la impartició del grau en Medicina en esta última institució, i que posteriorment el cap del Consell, Carlos Mazón, va proposar crear un campus interuniversitari sanitari a la província, ha manifestat la seua preocupació per la situació en què poden quedar els estudiants d'este grau.

El Consell ha mostrat la seua "solidaritat" amb l'alumnat del grau de Medicina de la Universitat d'Alacant, que ha precisat que és "un col·lectiu de per si sotmés a un gran estrés per les exigències d'accés a la titulació, amb una de les notes de tall més elevades en tot el territori nacional", així com amb les seues famílies.

Així mateix, ha recalcat que el procés continua judicialitzat i a l'espera de sentència i ha advocat per "deixar que siguen els jutges els que emeten el veredicte".

A més, s'ha sumat a les paraules de la rectora de la UA, Amparo Navarro, a qui ha agraït "el seu compromís i el de la Universitat amb la defensa del grau en Medicina i la formació de professionals de la salut pública i les seues declaracions sobre les garanties sobre la pulcritud de tot el procés de sol·licitud i implantació del grau", al mateix temps que ha insistit a transmetre "un missatge de calma i suport a tot l'estudiantat".

"Demanem respecte per als nostres companys i companyes de Medicina. El Consell d'Estudiants estarà sempre al vostre costat, defensant els vostres interessos i treballant juntament amb la resta d'unitats de la institució perquè la vostra formació no es veja perjudicada. Agraïm el suport de la rectora i reiterem el nostre compromís amb la defensa d'una universitat pública de qualitat, que continue sent un pilar fonamental per al desenvolupament de la nostra societat", ha conclòs el Consell d'Estudiants de la Universitat d’Alacant.

També et pot interessar

stats