Directes
Ara en la televisió
VALÈNCIA ÉS MÚSICA

L’explotació sexual: el delicte més comú dins del tràfic de persones

Angela Me, investigadora de l'ONU sobre el tràfic de persones, afirma que les idees masclistes faciliten l’acceptació d’aquest delicte

Imatge d'arxiu d'un centre de prostitució / À Punt NTC

L’Informe Global sobre el Tràfic de Persones 2022 ha sigut difós aquest dimarts a Viena per l'Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte, i assenyala que l’explotació sexual continua sent el delicte més comú entre les víctimes del tràfic de persones. El document de l’ONU analitza les dades de quasi 190.000 víctimes detectades entre 2017 i 2020 en 141 països de tot el món. Aquest delicte denuncia l’organisme, es queda impune en la majoria d’ocasions.

El tràfic de persones afecta principalment el sexe femení: un 42% són dones i el 18% xiquetes. Aquestes tenen tres vegades més probabilitats de patir violència física durant el seu captiveri en comparació amb les víctimes masculines.

El tràfic de persones consisteix a captar i retindre una persona per a explotar-la. Encara que l’esclavitud sexual és la més coneguda, altres víctimes són obligades a fer treballs forçats o a practicar la mendicitat, entre altres delictes.

La principal investigadora de l’estudi, Angela Me, va explicar a l’agència Efer que existeix un vincle entre les idees misògines i l’explotació de les dones. Els prejuís masclistes “faciliten que els traficants siguen acceptats i dona a entendre que culturalment és acceptable fer alguna cosa així” va apuntar Me.

Encara que l'ONUDD no ofereix xifres globals sobre la magnitud d'aquest delicte –només analitza les víctimes identificades–, l'Organització Internacional del Treball (OIT) de Nacions Unides calcula que quasi 28 milions de persones a tot el món són víctimes de tràfic.

Violència masclista

També et pot interessar