Per l'Horta demana el "desmantellament immediat" de l'aparcament de Mercadona a Albalat dels Sorells

La Plataforma denuncia que l'empresa està construint un pàrquing de 10.000 metres quadrats sobre horta protegida i Mercadona respon que es tracta d'un "ús provisional"

La plataforma ecologista considera que l'empresa Mercadona està construint de "manera il·legal" un pàrquing de més de 10.000 metres quadrats
Per l'Horta considera que l'empresa Mercadona està construint de "manera il·legal" un pàrquing de més de 10.000 metres quadrats / À Punt NTC

El col·lectiu Per l'Horta ha convocat aquest diumenge una concentració davant les obres de les noves oficines de Mercadona en Albalat dels Sorells (Horta Nord).

La plataforma ecologista considera que l'empresa Mercadona està construint de "manera il·legal" un pàrquing de més de 10.000 metres quadrats en terrenys d'horta protegida. En concret, es refereix a cinc parcel·les de la séquia de Montcada incloses en el Pla d'Acció Territorial de l'Horta que va aprovar la Generalitat el 2018 i pel qual se'ls atorga una protecció de grau 2, que implica que es tracta de "sòl no urbanitzable protegit" i que s'han de mantindre com a terrenys agrícoles.

"Pensem que aquesta construcció s'ha de desmantellar immediatament i probablement hauria de donar lloc a una sanció", manifesta Marc Ferri, membre de Per l'Horta.

Tot i que les noves oficines que està construint Mercadona, i que estaran llestes en 2025, es troben en el terme municipal d'Albalat dels Sorells, els terrenys de l'aparcament, que són adjacents, pertanyen al nucli de Mauella, al terme de València.

"Pel que hem pogut esbrinar, aquest aparcament ha tingut dues fases de construcció. Una primera fa cinc o sis anys, que és també il·legal, i ara estem davant d'una ampliació actual en la qual es veu perfectament el banc de formigó que hi ha damunt del que abans eren terrenys d'horta", explica Ferri.

Fonts de Mercadona han manifestat a À Punt NTC que en els terrenys que pertanyen al terme de València no s'està urbanitzant sinó fent un "ús provisional" dels mateixos mentre finalitzen les obres definitives, i que quan acaben les obres de les noves oficines els terrenys "tornaran a l'estat original". Insisteixen a més, que l'aparcament de les noves instal·lacions serà subterrani.

De moment, Per l'Horta va presentar la setmana passada una denúncia davant l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, organisme autònom adscrit a la Conselleria de Medi Ambient i responsable vetlar per la utilització racional del sòl, així com d'exercir les potestats administratives respecte a les infraccions greus o molt greus sobre terrenys no urbanitzables.

També et pot interessar

stats