L'increment dels preus força un canvi de consum de la societat

Mengem un 10% més de carn i un 6% més d'ous, però ha baixat el consum d'oli i fruita fresca

Els hàbits de consum han canviat per la pujada de preus / À Punt NTC

Els nostres hàbits de consum canvien i l'augment del preu dels aliments està al darrere d'aquesta variació. Així ho arreplega un estudi que ha publicat aquest dimecres el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que diu que hem canviat les preferències i ara mengem un 10% més de carn i un 6% més d'ous que l'any passat, però menys fruita o pa. 

Sobretot, ha baixat el consum de l'oli d'oliva un 35%, mentre que la fruita fresca s'ha reduït més d'un 2%. En l'últim any, omplim un 1,5% menys la cistella de la compra que portem a casa, segons el mateix informe. La frase que més se sent a la porta del supermercat és que "està tot pels núvols" i que "ha pujat tot una barbaritat".

També hi ha qui no renuncia a triar el menjar sense mirar preus. "A vegades és millor comprar tres pomes bones en un lloc, que triar cinc pitjors en un altre establiment", ha raonat una clienta. El secret està a emprar temps a l'hora de comprar, congelar el menjar o buscar alternatives més barates. El que està clar és que l'encariment de preus fa que la gent canvie la dieta.

També et pot interessar

stats