Últim dia de l'onada de calor

S'espera que, en comarques com el Vinalopó Mitjà, les mínimes podrien no baixar dels 27 graus en la nit de dimecres a dijous

Al litoral les temperatures seran altes, però més baixes que a l'interior
Al litoral les temperatures seran altes, però més baixes que a l'interior / Ana Escobar (EFE)

La calor despuntarà durant els pròxims dies amb la previsió d'una nova onada de calor que arribarà al pic este dimecres 31 de juliol i que no es relaxarà fins al primer dia d'agost. En general, les temperatures al litoral seran més baixes que a l'interior, on comarques com els Ports, la Plana d'Utiel-Requena, la Vall d'Aiora-Cofrents o la Costera superaran durant el dia fàcilment els 40 °C. A més, les nits podran ser tòrrides, per damunt dels 25 °C, principalment al sud.

Dimecres s'esperen màximes de 45 °C a la Vall d'Aiora-Cofrents, a municipis com Cofrents, Xalans o Teresa de Cofrents, mentre que la màxima més baixa s'estima que seran 31 °C a Peníscola, al Baix Maestrat. Dijous les temperatures hi haurà pocs canvis respecte a la jornada anterior, fregant els 45 °C novament a la Vall d'Aiora-Cofrents.

La major part del territori patirà nits tropicals, que no baixaran dels 20 °C. Als Ports, la nit entre dimarts i dimecres serà tòrrida, amb temperatures que podran superar els 25 °C durant la matinada. La següent nit, entre dimecres i dijous, la temperatura nocturna descendirà, però continuaran per damunt dels 20 °C. No passarà així a les comarques del sud, on les dos nits seran tòrrides en localitats també al litoral.

També et pot interessar

stats