Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

De l’estat líquid al gasós gràcies a la calor de la mar: així s’obté el gas que consumim a casa

Un equip d'À Punt Notícies ha visitat la regasificadora de Sagunt, que subministra el 6% de la demanda nacional

El líquid arriba a 160 graus a uns vaporitzadors, on passa a estat gasós aprofitant la calor de l’aigua de la mar / À Punt NTC
Salud Pedrós
Sergio Roig
23 de desembre 2021 - 18:36

L’empresa regasificadora Saggas, a Sagunt, treballa per a distribuir el gas que garanteix el consum domèstic i industrial a diferents punts d’Espanya. Enguany ha aportat el 6% de la demanda nacional. Un equip d’À Punt Notícies ha visitat les seues instal·lacions per a descobrir-ne el funcionament. 

Santiago Álvarez, director general de l’empresa, els ha mostrat el procediment. El primer estat és el líquid: arriba a -160 graus de temperatura a uns mecanismes vaporitzadors, on passa a estat gasós aprofitant la calor de l’aigua de la mar. Una vegada sofreix el canvi, s’emmagatzema en uns depòsits amb una capacitat de 150.000 metres cúbics i una alçària equivalent a un edifici de vint plantes. Des d'ací se'n fa la distribució. 

El 2020, Saggas va rebre 21 vaixells metaners i enguany ja ha superat els quaranta. Actualment, la planta està treballant al 60% de la capacitat, sota l’atenta mirada dels responsables de les sales de control, que en vigilen el funcionament 24 hores al dia. 

La planta regasificadora de Sagunt és una de les sis que hi ha operatives a tot Espanya. Des del tancament del gasoducte del Magreb, la seua activitat ha augmentat significativament i s'ha posicionat com una infraestructura estratègica per al subministrament energètic a Espanya.

el Camp de Morvedre

També et pot interessar