"L'objectiu que tenia al cap encara el té: fer culpable sa mare de la mort del fill que ell ha assassinat"
Parlem amb Marta Tur, portaveu de la família de Jordi, el xiquet assassinat per son pare a Sueca en un cas de violència vicària
Un dia abans que s'entregue al jurat popular l'objecte del veredicte sobre el parricida de Sueca, parlem amb la família de la víctima. La portaveu, Marta Tur, destaca que després de tot el procés judicial "no hi ha marge" perquè la condemna siga una altra que la presó permanent revisable. Tur és la cosina de María Dolores (Mari), la mare de Jordi. Subratlla la contundència de les conclusions dels professionals, que "deixen clar que l'assassí, quan va fer el que va fer, n'era plenament conscient i que el seu objectiu era matar el seu propi fill per a fer-li el dolor més gran possible a sa mare".
El 3 d'abril de 2022, l'Institut de Medicina Legal de València va rebre el cadàver d'un xiquet d'onze anys de Sueca (Ribera Baixa) amb 27 ganivetades. La violència de l'agressió, per la qual es jutja el pare en aquest cas de violència vicària, va alertar els mateixos forenses perquè, segons manifestaren en el juí, no solen trobar-se "quadres amb eixa intensitat de traumatismes a la sala d'autòpsies".
Marta Tur remarca l'expressió que els professionals van repetir en diferents ocasions durant el juí: "mala persona". Explica que hi ha motius suficients per a concloure la intenció de l'assassí, el qual no va deixar cap mena de defensa possible al menor per trobar-se a sa casa, un lloc que sentia segur, i davant de son pare amb una estatura i força desproporcionada. "Està claríssim que el xiquet no tenia cap marge de defendre's", diu la portaveu de la família.
Aquesta persona ha sigut tan gelada que, després d'assassinar el seu fill, en el juí ha tornat a assenyalar Mari com a culpable de la seua mort
A més, la cosina de Mari posa també l'accent en l'objectiu de l'home i subratlla que encara el manté: "Ell admet que va matar el fill, però diu que la culpa és de María Dolores. No és prou que li ha matat el fill i que l'ha deixat escoltar per telèfon com el mata, que damunt vol condemnar-la de per vida". Uns actes que encaixen en la definició de violència vicària. Segons Tur, "l'objectiu que tenia al cap encara el té, perquè vol fer-la culpable de la mort del fill".
Demà s'entrega al jurat popular el qüestionari que servirà per a determinar la culpabilitat o la innocència del parricida. La família de Mari no veu una altra sentència possible que no siga la presó permanent revisable, la màxima pena que contempla la justícia espanyola. "En aquest cas en què les persones que han portat el juí diuen que no coneixen cap altre cas amb aquesta bestialitat, si això no és objecte d'una presó permanent, què ha de passar perquè un assassí siga sentenciat a la presó permanent?", es pregunta.
La família manté l'esperança de fer justícia per la memòria de Jordi i pretenen unir forces perquè no torne a passar mai més un cas paregut. Ara es bolquen a donar suport a Mari perquè, en paraules de la seua cosina, "està molt malament, aquesta persona ha sigut molt cruel amb ella i és molt difícil viure així".