L'Open Arms arriba amb més de 150 menors, alguns fugint de guerres a Somàlia i Síria

Les persones van ser rescatades de tres barques de goma, a 50 milles de Trípoli.

L'Open Arms arribant al port d'Algesires.

El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms ha arribat aquest divendres al port d'Algesires (Cadis), amb  més de 300 ocupants.Alguns dels menors que anaven en el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms són xiquets que fugen de les guerres de Somàlia i Síria, segons ha informat l'ONG Save the Children. Són menors més de la meitat dels 300 migrants que han arribat a Algesires en el vaixell. 

Després d'una primera atenció medicosanitària a càrrec de voluntaris de la Creu Roja, les ONG dedicaran les pròximes 72 hores a establir l'estatut de cadascun dels migrants en funció de la nacionalitat, de l'edat i de si han sigut víctimes del tràfic d'éssers humans 

El rescat, que es va fer a 50 milles al nord-oest de Trípoli, es va produir fa una setmana, només 24 hores després de l'arribada de l'embarcació de l'ONG espanyola. En les últims dies, l'Open Arms ha viatjat amb 311 migrants a bord, després de l'evacuació d'un xiquet de bolquers i de la seua mare a Malta, així com la d’un menor de 14 anys que viatjava a soles, a Lampedusa.

La tripulació de l'Open Arms va ataüllar dues barques de goma en perill de naufragi amb més de 200 persones a bord, entre les quals hi havia menors, fins i tot xiquets de bolquers i dones embarassades. Les primeres persones rescatades van notificar que hi havia una barca més a la deriva, per la qual cosa el vaixell va rastrejar la zona, i sis hores després informava del rescat d'aquesta tercera embarcació.

Durant el cap de setmana el govern espanyol va autoritzar que el vaixell posara rumb a Algesires, una decisió que no va estar exempta de polèmica per les crítiques de l'alcalde de la ciutat, José Ignacio Landaluce (PP), que ha lamentat la falta d'informació per part de l'executiu de Pedro Sánchez.

A finals de novembre, l'ONG va anunciar que tornava al corredor entre Líbia i Itàlia, el més mortífer del món, per a prosseguir amb les tasques de rescat de persones migrants davant la "inacció deliberada" de la Unió Europea en aquesta crisi, i malgrat el risc que Malta o Itàlia els impedisca desembarcar en ports segurs.

També et pot interessar

stats