L'STEPV critica l'eliminació del requisit del valencià per a FP i ensenyaments artístics

El sindicat ha sol·licitat, novament, en la taula sectorial celebrada este dimarts, l'obertura de la borsa de treball extraordinària de l'especialitat de valencià en Secundària

Oposicions de docents, en una imatge d'arxiu
Oposicions de docents, en una imatge d'arxiu

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha criticat que la Conselleria d'Educació ha eliminat el requisit del C1 del valencià en les borses de treball extraordinàries d'FP i els ensenyaments artístics. També ha sol·licitat, novament, en la taula sectorial celebrada este dimarts, l'obertura de la borsa de treball extraordinària de l'especialitat de valencià en Secundària. El sindicat considera que s'ha eliminat "en aplicació de la mal anomenada llei de llibertat educativa, com ja es va fer en les adjudicacions de principi de curs, la qual cosa atempta contra el dret de l'alumnat a rebre ensenyament en valencià".

L'STEPV ha sol·licitat que es torne a incorporar el requisit "per a no vulnerar drets" i que s'incloga "una prova pràctica obligatòria en tots els processos de selecció per a garantir la idoneïtat dels candidats per a exercir la docència". Així mateix, ha demanat que s'incloga l'obertura de la borsa de treball de valencià en Secundària perquè "la majoria de les places que s'ofereixen per a difícil cobertura les ocupen professorat que no té l'especialitat de Filologia Catalana, mentre els nous graduats d'esta especialitat no poden accedir".

El requisit de nivell C1 de valencià "serà exigible als docents d'infantil, primària, ESO, batxillerat i educació de persones adultes", segons han assegurat fonts de la Conselleria d'Educació. "En la resta d'ensenyaments, com l'FP i els ensenyaments de règim especial, els coneixements de valencià ja no seran requisit per al professorat i passaran a valorar-se com a mèrit", han afegit.

Amb esta decisió, Educació "pretén atraure talent i evitar problemes en la contractació de professorat de determinades especialitats docents". No és la primera vegada que Conselleria elimina el requisit del C1 de valencià, ja ho va fer durant les adjudicacions d'inici de curs, en les mateixes especialitats.

L'STEPV critica l'eliminació del requisit del valencià per a FP i ensenyaments artístics. A més, respecte al requisit de formació pedagògica, ha sol·licitat que es diferencie el cos d'FP del de Música i Arts Escèniques, ja que "estos últims no necessiten acreditació de formació pedagògica fins que no hi haja un màster específic que arreplegue estos ensenyaments".

També et pot interessar

stats