L'UCO atribueix a Ábalos un "paper de responsabilitat" en la trama Koldo i demana imputar-lo

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha plantejat al jutge que investiga el cas en l'Audiència Nacional la necessitat d'investigar l'exministre valencià i actual diputat

L'UCO atribueix a Ábalos un "paper de responsabilitat" en la trama Koldo i demana imputar-lo / À Punt NTC

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha plantejat al jutge que investiga el cas Koldo en l'Audiència Nacional la necessitat d'investigar l'exministre valencià i diputat José Luis Ábalos pels indicis del seu "paper rellevant" en la trama. Arran d'eixe informe el jutge del cas Koldo ha demanat hui dijous a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, que certifique si Ábalos gaudeix ara per ara la "condició de diputat". Quan reba la confirmació, podrà elevar la investigació al Tribunal Suprem, l'únic competent en casos d'aforats.

En un nou informe, els agents de l'UCO incideixen que "l'enumeració lògica d'inicis exposats fins a este moment ofereix una aproximació als fets en la qual Ábalos adquireix un paper rellevant i de responsabilitat en la seua relació directa amb Koldo García, Víctor Aldama i l'organització criminal dinamitzada per este últim".

Segons els investigadors, Aldama va comprar un xalet a Cadis que hauria utilitzat Ábalos. També hauria pagat 90.000 euros pel lloguer d'un apartament on vivia la parella de l'exministre.

Ábalos ha dit hui que ja s'ho esperava i manté el que ja deia quan esclatà el cas. "Tot es va fer bé i jo estic molt tranquil", ha assegurat. Per part seua, l'institut armat sosté que "s'hauria d'investigar quina relació tindria l'exministre" amb l'"organització criminal i els fets investigats, per a això es requeriria iniciar una investigació sobre esta persona, actualment aforada".

L'informe també parla d'una connexió veneçolana. Aldama, per interessos personals, hauria organitzat l'accidentada visita a Espanya de la vicepresidenta Delcy Rodríguez, al gener del 2020. La visita oficial es va frustrar i acabà amb una polèmica trobada amb Ábalos en una pista de l'aeroport de Barajas. Tot, segons l'informe, amb coneixement de Pedro Sánchez.

Al marge de tot això, Aldama ha ingressat este mateix dijous a la presó per una altra investigació, del jutge Santiago Pedraz, per una trama de blanqueig i frau fiscal relacionada amb hidrocarburs.

També et pot interessar

stats