Lambda protesta a València per a denunciar el retrocés en drets LGTBIQ+ a la Comunitat Valenciana

Aquest diumenge, 31 de març, es commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Trans

Concentració a València en el Dia Internacional de la Visibilitat Trans
Concentració a València en el Dia Internacional de la Visibilitat Trans / À Punt NTC

Lambda, el col·lectiu LGTBIQ+ per a la diversitat sexual, de gènere i familiar, es concentra aquest diumenge a les 18:00 hores davant de l'Ajuntament de València per a denunciar “el primer retrocés” en drets LGTBIQ+ a la Comunitat Valenciana en el Dia Internacional de la Visibilitat Trans.

En la concentració tornaran a portar la pancarta del 2021, amb el lema "Drets trans = drets humans", “per a recordar tot el que ha costat arribar fins ací en la lluita per la visibilitat trans i per a dir ben clar que no estem disposades a perdre la llei trans autonòmica, com ja ha passat a Madrid”, ha apuntat Airto Granell, del grup trans de Lambda.

El col·lectiu demana "ampliar drets per a les companyes que encara no els tenen, com les persones trans menors i migrants i les persones no binàries", i reivindica l'educació com a garantia dels drets LGTBIQ+. La protesta arriba després –afirmen– de la resolució que “permet arraconar els llibres sobre diversitat sexual, de gènere i familiar en els centres públics”.

Les persones trans i no binàries consideren que l’educació en diversitat és “tan important perquè protegeix les persones més vulnerables, les infàncies i els cossos no normatius, donant-los un espai segur llibre de discriminació”, punt en el qual també incideixen plataformes com Chrysallis i l’Associació de Famílies d'Infància i Joventut Trans.

Lambda ha convidat tothom a acudir a la concentració, perquè "la unitat és molt important" per a continuar amb la defensa d'una igualtat real "davant dels discursos d'odi, la censura, les retallades i la discriminació" i ha afirmat que continuarà treballant “fins al dia en què els nostres drets humans bàsics es respecten i no s’utilitzen com a moneda de canvi per a guanyar uns pocs escons”.

També et pot interessar

stats