Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Las Kellys es mobilitzen en contra de la externalització i per una llei de prevenció de riscos laborals

Denuncien que, després de la pandèmia, han tornat amb més càrrega de treball i que necessiten medicar-se per a poder aguantar

Imatge de Las Kellys Benidorm durant la protesta d'aquesta vesprada / Virginia Contreras

Las Kellys de Benidorm i la Marina Baixa s’han concentrat aquesta vesprada a Benidorm per a denunciar les altes càrregues de treball que continuen patint i per a demanar que el seu conveni amb el sector hoteler siga just, aprofitant el Dia Internacional del Turisme.

Durant el mes d’octubre els sindicats CCOO i UGT han de negociar el nou conveni d’hoteleria per als pròxims quatre anys amb la patronal Hosbec. Una negociació que s’hauria d’haver dut a terme l’any passat, però que es va ajornar per la pandèmia, i en la qual les cambreres de pis demanen ser escoltades i que s’atenguen les seues reivindicacions. 

 

La principal reclamació que tenen és que es pose fi a l’externalització, com s’ha fet ja en el conveni de Tenerife, Las Palmas o Les Illes Balears, per exemple. També demanen una llei de prevenció de riscos laborals i que siga obligatori que els hotels facen estudis ergonòmics psicosocials per a calcular el ritme de treball i frenar les altes càrregues de treball que fa anys que denuncien.

Així ho ha indicat a À Punt la portaveu Yolanda García, que, a més, ha insistit que és important que tot quede ben reflectit en el conveni per als pròxims quatre anys. 

Per aquesta raó, després d’anys d’estar organitzades per a demanar unes condicions laborals dignes, de cara a l’any vinent volen sindicar-se per a poder tindre major poder negociador del que tenen ara mateix com a associació, ha afegit García, ja que fins ara no han pogut estar presents a les taules de negociació.

Més càrrega que abans de la pandèmia

Pel que fa als efectes de la Covid-19 en el seu treball, García ha reconegut que pensaven que després de la pandèmia les coses canviarien, però que no ha sigut així. Segons ha explicat, han participat en les taules de reconstrucció social del Congrés i la Generalitat, però actualment continuen amb la mateixa càrrega de treball i, a més, assumint la desinfecció que exigeixen els protocols contra la Covid-19.

 

Per això denuncien que no se’ls ha tingut en compte i que no poden continuar emmalaltint i lesionant-se per culpa de l’elevada càrrega de treball. Una càrrega que, segons ha assenyalat una altra de les integrants de l’associació, Mari Carmen Fuentes, els obliga a prendre pastilles per a poder suportar la jornada laboral, ja que han de treballar tant i tan ràpidament, que després els fa mal tot el cos.

També et pot interessar